Samsung Galaxy Note 7

SAS forbyr bruk av ny Samsung-telefon om bord i fly

På grunn av eksplosjonsfare.

SAS og flere andre flyselskaper forbyr eller fraråder bruk av Samsung Galaxy Note 7 om bord i fly på grunn av brannfaren.
SAS og flere andre flyselskaper forbyr eller fraråder bruk av Samsung Galaxy Note 7 om bord i fly på grunn av brannfaren. (Bilde: Samsung)

På grunn av eksplosjonsfare.

Oslo (NTB): Flyselskapet SAS forbyr passasjerer å bruke den nye Samsung-telefonen Galaxy Note 7 om bord på sine fly, på grunn av risikoen for batterieksplosjoner og brann.

 – Det handler om sikkerheten til våre passasjerer, sier pressesjef i SAS Fredrik Henriksson til den svenske avisen Aftonbladet.

 Fredag kveld besluttet flyselskapet å forby reisende som har telefonen, å bruke den eller lade den ombord.

 SAS vil fra lørdag informere alle reisende om forbudet før flyet tar av. SAS vil ikke tillate passasjerene å ha mobilene i innsjekket bagasje – telefonen må være avslått i håndbagasjen.

Leste du denne? – Hver passasjer kan få 12 Mbit/s med det nye systemet

Tilbakekalt

Samsung Electronics tilbakekalte forrige uke den nye toppmodellen Galaxy Note 7 kun to uker etter lanseringen, etter at det var registrert 35 tilfeller der batterier har eksplodert under lading.

 Det amerikanske luftfartsverket (FAA) oppfordret fredag reisende om å ikke bruke den aktuelle telefonen om bord på fly – og frarådes å slå på eller lade mobilen om bord. (©NTB)

Se også: Slik ser en eksplodert Samsung Galaxy Note 7 ut (Tek.no)

Kommentarer (14)

Kommentarer (14)
Til toppen