Satser 400 millioner på ADSL

Danske CyberCity vil bli en stor aktør innenfor høyhastighetsaksess, og har fått med seg eiere som bidrar med 400 millioner kroner for å bygge egen infrastruktur og kjøpe konkurrenter på blant annet ADSL i Norge og Sverige.

Blant de investorene som synes dette er interessant er Four Seasons Venture. Partner Gunnar Rydning sier CyberCity er et sjeldent eksempel på en vellykket DSL- og bredbåndstilbyder. - Virksomheten er steget i verdi siden i fjor på grunn av rask vekst og en lønnsom forretningsmodell, og derfor har vi valgt å skyte inn ytterligere kapital i selskapet. Vi ser frem til at CyberCity oppnår en betydelig markedsposisjon i Norge, sier han.

Det mener selskapet en skal kunne oppnå i det raskt voksende ADSL-markedet.

I Danmark har selskapet 14.000 ADSL-kunder, og de første kundene er også knyttet opp til selskapets ADSL-tilbud i Norge og Sverige.

CyberCity er mest kjent for å i fjor ha lovet sine norske kunder fri aksess til Internett over ISDN, for senere å trekke tilbudet tilbake. Selskapets tilbud om fri surfetid for en fast pris ble nemlig så populært at selskapet måtte redusere tjenesten betydelig. I fjor høst måtte selskapet stanse salget, før tjenesten ble relansert med bare åtte timers maksimal surfing i strekk. Det hele endte med at flere av kundene fikk pengene tilbake for den tjenesten de ikke fikk.

Likevel hevder selskapet å sitte med 50.000 Internettkunder i Norge. Nå er planen å konvertere disse og nye kunder til ADSL-brukere.

Administrerende direktør i CyberCity, Henrik Clausen sier den nye kapitalen skal sikre nye produkter og tjenester til bedriftskundene.

De eksisterende eierne og en ny investor, Lehman Brothers Communications Fund, skyter inn i alt 440 millioner kroner. Lehman bidrar med halvparten av denne summen. De eksisterende eierne er Advent International, Four Seasons Venture, Merrill Lynch, Gilbert Global Equity Partner og Danske eVentures.

Til toppen