- Satser på to hester med Windows Mobile

Kilder avslører hvordan Microsoft vil utfordre iPhone og Android.

- Satser på to hester med Windows Mobile

Kilder avslører hvordan Microsoft vil utfordre iPhone og Android.

Microsoft ventes å lansere Windows Mobile 6.5 offisielt den 1. oktober i år. Deretter vil selskapet komme med en oppgradert versjon med et bedre berøringsgrensesnitt i februar 2010. Dette forteller kilder tilknyttet taiwanske mobilprodusenter i et intervju med Digitimes.

Windows Mobile 7 ventes å bli tilgjengelig første i fjerde kvartal 2010, men ifølge kildene skal ikke Microsoft stoppe salget av Window Mobile 6.5 på dette tidspunktet. I stedet vil denne versjonen da markedsføres mot en lavere pris enn den nyeste utgaven av operativsystemet.

Microsoft taper stadig andeler i markedet for smartmobiler. Ifølge en rapport fra Gartner i forrige uke har andelen til Windows Mobile blitt redusert fra 12 til 9 prosent fra andre kvartal i 2008 til andre kvartal i år.

Det er først og fremst Apple som har vunnet markedsandeler. Apples iPhones hadde i andre kvartal en markedsandel på 13,3 prosent, mens andelen var på 2,8 prosent på samme tid i fjor. Men også bruken av Android og Research In Motions Blackberry vokser.

Gartner venter forøvrig at Android vil vokse betydelig når det senere i år kommer et tosifret antall modeller på markedet. Analyseselskapet tror det spesielt er Windows Mobile og Symbian det vil går utover. Symbians markedsandel har blitt redusert fra 57 til 51 prosent det siste året.

Videoen nedenfor forteller kanskje noe om årsaken til at Microsoft ikke gjør det bedre i markedet for smartmobiler. Der intervjues Microsofts toppsjef, Steve Ballmer, av CNBC-TV om introduksjonen av iPhone.

    Les også:

Til toppen