Scali kan kjøre Cray-programmer

Ny-utviklet verktøy fra den norske superdataleverandøren lar Scalis Linux-klynger kjøre applikasjoner som er spesielt utviklet for Cray-maskiner.

Den legendariske amerikanske superdataleverandøren Cray er kjent for sine avanserte - og dyre - maskiner, som dominerer markedet for massiv parallellprosessering (MPP). For å utnytte den spesielle arkitekturen på disse maskinene, tilbyr Cray flere programmeringsmodeller til utviklerne. Den Cray mener er mest effektiv, er Cray Shared Memory Library eller Shmem. Blant de øvrige programmeringsmodellene i Cray-verden er også den som Scali foretrekker, MPI eller Message Passing Interface.

Crays satsing på Shmem gjør at svært mange supermaskinapplikasjoner er utviklet med tanke på denne modellen. For å gjøre det mulig å porte disse applikasjonene til Scali, har den norske leverandøren utviklet kompatibilitetsbiblioteket Scali Shmem. Biblioteket gjør det også mulig å utvikle applikasjoner som henter egenskaper både fra Scali Shmem, og fra Scalis MPI-implementasjon ScaMPI.

- De som er interessert i å evaluere Scali Shmem kan kontakte oss, sier dr. scient. Øystein Gran Larsen i Scali.

Til toppen