ANALYSER

Se Googles appetitt på andre selskaper

Grafisk framstilling av selskapets oppkjøpshistorie.

Oversikt over Googles oppkjøp fram til og med august 2010.
Oversikt over Googles oppkjøp fram til og med august 2010. Bilde: Scores.org
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 2010 - 12:52

Selv om hovedfokus hos Google stadig er annonsesalg knyttet til søk, har selskapet med årene blitt aktivt på mange andre områder. Mye har skjedd gjennom intern utvikling, men svært ofte har et eller flere oppkjøp vært starten på tjenester og løsninger som selskapet tilbyr i dag.

Nettstedet Scores.org har lagt ut en grafisk framstilling av bortimot alle oppkjøp Google har gjort. Oversikten er kronologisk og starter med oppkjøpet av Deja i 2001. I forbindelse med hvert oppkjøp har Scores lagt til informasjon om oppkjøpets størrelse, hvilke tjenester eller forretningsområder hos Google som kjøpet har bidratt til, i hvilken grad oppkjøpet har gitt Google tilgang til teknologi, markedsandeler eller talent, samt om oppkjøpet har blitt gjort for å bygge opp egen omsetning eller for å redusere konkurransen.

I alt inneholder oversikten over 70 selskaper som har blitt helt eller delvis kjøpt av Google. 19 av disse har Google kjøpt i år.

Scores lover å oppdatere grafikken etter hvert som nye oppkjøp kommer til. Grafikken nedenfor må derfor anses som et øyeblikksbilde. En helt oppdatert utgave finnes på denne siden.

Under grafikken finnes en liste med digi.nos omtale av en rekke av disse oppkjøpene eller av selskapene Google har kjøpt.

Oversikt over Googles oppkjøp fram til og med august 2010. <i>Bilde: Scores.org</i>
Oversikt over Googles oppkjøp fram til og med august 2010. Bilde: Scores.org

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.