Se hvem som ringer på mobilen

Nå blir det slutt på å lure på hvem som ringer når man ikke kjenner igjen telefonnummeret

Se hvem som ringer på mobilen

Nå blir det slutt på å lure på hvem som ringer når man ikke kjenner igjen telefonnummeret

Opplysningen 1881 lanserer en 3G-basert tjeneste som gjør det mulig å se hvem som ringer på mobilen, selv om man ikke har vedkommende i kontaktlisten fra før.

I motsetning til WAP-baserte søketjenester, installeres en lokal applikasjon på telefonen. Andre eksisterende løsninger lar brukerne slå opp telefonnummer fra samtaleloggen, men de gjør det ikke i sanntid. Det gjør derimot Opplysningens nye tjeneste. Den slår opp i Opplysningens database og henter ned informasjonen i det øyeblikket noen ringer.

- Norge er først ute med en slik tjeneste. Det kan være at det er andre internasjonalt som har prøvd, men de har ihvertfall ikke klart det hittil, sier en stolt Rudi Rørstad til digi.no.

digi.no spør Rørstad hvorfor denne typen tjenester ikke har kommet før, for eksempel med GPRS.

- Det var ikke teknisk mulig tidligere, vi er avhengig av 3G. Med GPRS begrenses vi av at dataoverføringen kobles ned ved innkommende samtaler. Da får ikke vi gjort oppslag, selv om hastigheten i og for seg er god nok, forteller rørstad til digi.no.

Tjenesten er en videreutvikling av den eksisterende tjenesten Mobilsøk som var en Java-basert applikasjon.

- Den nye versjonen er ikke Java-basert og det åpner for en langt tettere integrasjon mot mobilen, sier Inge Andre Sandvik til Finansavisen. Han og Rudi Rørstad er gründerne i Mobile CTI som har utviklet løsningen.

Tjenester som fritekstsøk, kartoppslag og nummersøk er også inkludert i tjenesten som foreløpig kun er tilgjengelig på Nokia telefoner med 3G-støtte. Støtte for flere mobiler vil komme etter hvert.

- Det er vanskeligere å lage denne typen løsninger for Symbian enn for andre systemer fordi det må gjøres store spesialtilpassninger for forskjellige varianter. Dette er lettere for for andre systemer som Windows Mobile, men det var og er få slike 3G-telefoner på markedet, forteller Rørstad.

Det kan fort forandre seg og da kan Microsoft få et større fotfeste på fremtidige mobiltelefoner.

Abonnementet koster en krone dagen og faktureres per måned. Som med alle leverandører av innholdstjenester sitter selskapet igjen med circa halvparten av beløpet når teleselskapet har tatt sin del.

- Vi har et sekssifret antall kunder som har lastet ned applikasjonen og et femsifret antall abonnenter som betaler en krone per dag, sier Rørstad til Finansavisen.

Med denne prisen tror selskapet at tjenesten vil være attraktiv for både privat- og bedriftskunder.

Opplysningen 1881 eies av Telenor Venture og administrerende direktør Magne Liestøl i Opplysningen Mobil opplyser til Finansavisen at selskapet har en opsjon på å kjøpe Mobile CTI.

Til toppen