LEDERKABALEN

Se hvordan Github-sjefen annonserer sin avgang i kommandolinje

Forlater Github og Microsoft for å gå tilbake til røttene sine.

Nat Friedman takker for seg i Github på en måte brukerne vet å sette pris på.
Nat Friedman takker for seg i Github på en måte brukerne vet å sette pris på. Montasje: digi.no
4. nov. 2021 - 15:30

Nathaniel «Nat» Friedman (44) går av som Github-toppsjef med virkning fra 15. november. Nå venter nye eventyr utenfor Microsoft-sfæren.

Nyheten deler han selv på kodeplattformen med et avskjedsbrev og en illustrasjon av noen nøye utvalgte kommandoer i et Linux-shell.

usermod -aG sudo <ny sjef>

På kommandolinjen oppretter han først en tekstfil for å takke Github. Så gjøres kontoen «ashtom» til superbruker. Friedman avslutter ved å opprette en mappe kalt «next», som han trer inn i for å symbolisere overgang til et nytt kapittel.

Slik annonserer han både sin avgang og etterfølger på nokså originalt og antakelig også passende vis, vil nok noen mene. Brukerkontoen ashtom tilhører Githubs produktdirektør Thomas Dohmke, som blir ny administrerende direktør.

Rådgiver-rolle

Den avtroppende sjefen røper videre at Github ikke helt blir kvitt ham.

I stedet vil han ta opp en helt uforpliktende rådgiver-rolle med vervet styreformann emeritus, noe som ifølge ham selv endelig fullfører en livslang drøm om å kunne smykke seg med en latinsk tittel.

Nat Friedman har bakgrunn som utvikler med forkjærlighet for Linux og åpen kildekode. Han er medgründer og tidligere administrerende direktør for kryssplattformselskapet Xamarin, som Microsoft kjøpte opp i 2016.

Senere ble Github slukt av Microsoft for 7,5 milliarder dollar i 2018. Da stillingen som Github-sjef ble ledig, var han som friprog-veteran og rollemodell en naturlig kandidat som kunne roe gemyttene blant utviklere som var skeptiske til milliardoppkjøpet og forsikre at utviklerplattformen ville fortsette som et uavhengig miljø.

Under Friedmans ledelse på tre år har Github mer enn doblet antallet githubbere, som nå teller mer enn 73 millioner brukerkontoer.

Tilbake til røttene

Friedman skriver i en melding på Twitter at han nå gleder seg til å gå tilbake til sine startup-røtter for å heie på og investere i dem som bygger framtidens løsninger.

Simen Bakke, senior informasjonssikkerhetsrådgiver, skriver i kronikken om hvordan bakdøren i xz-biblioteket trolig ble plassert der.
Les også

Bakdøren i Linux – en sofistikert etterretningsoperasjon?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.