Se opp for mobilen i milten!

Skal du kjøre snowboard i påsken? Eller stå på ski ned bratte bakker? Vær oppmerksom på hvor du gjør av mobiltelefonen din. Det kan lett gå galt...

De nye tekno-folkesykdommene er ikke til å kimse av. Det kvalifiserer kanskje ikke til navnet "folkesykdommer" ennå, men det har i hvert fall skjedd. Både en og to ganger. At folk har gått på trynet i skibakken og fått mobiltelefonen de hadde i innerlomma rett i brystregionen. I milten. Eller i ribbeina. Disse er jo som kjent svært skjøre, og tåler ikke alltid trykket fra en spiss antenne.

digi.no får av legevakten i Hemsedal bare latter som svar på spørsmål om de har opplevd en økning av mobil-relaterte ulykker denne vinteren.

- Nei, det har vi ikke opplevd. Verken nå eller for 25 år siden. Derimot hadde vi én inne i går med en skade som var forårsaket av et Canon-kamera, sier vakthavende lege.

Men fra annet hold har digi.no hørt om både mobiltelefon i milten, og brukne ribbein som følge av fall i skibakken med mobiltelefon i innerlomma. Du kan selv tenke deg at de telefonene som har antenne, er leie å få i mage/bryst-regionen. Det er ingen spøk.

For å være på den sikre siden kan du ha telefonen på ryggen. Eller som her; teipet fast til hodet. Da slipper du i hvert fall problemet med det nye håndfri-påbudet. Det gjelder riktignok ikke i skibakken, men allikavæl...

Til toppen