FORBRUKERTEKNOLOGI

Se video: Samsungs brettbare mobiltelefon har allerede problemer med skjermen

Flere har opplevd at skjermen simpelthen går i svart på Samsungs nye, brettbare mobil.
Flere har opplevd at skjermen simpelthen går i svart på Samsungs nye, brettbare mobil. Foto: Mark Gurman/Twitter
22. apr. 2019 - 15:00 | Endret 23. apr. 2019 - 02:49

Oppdatering: Samsung har nå kunngjort i en pressemelding at de utsetter lanseringen av Galaxy Fold på ubestemt tid. Selskapet skriver at de trenger mer tid på å evaluere tilbakemeldingene og på å teste mobilen, og lanseringstidspunktet vil bli kunngjort i løpet av de kommende ukene.

Opprinnelig artikkel følger:

Samsung lanserte omsider sin mye omtalte brettbare mobiltelefon Galaxy Fold tidligere i år, men allerede nå viser det seg at den nye designløsningen slettes ikke er problemfri. Flere personer som har prøvd mobilen melder nemlig om alvorlig skjermtrøbbel.

Som blant andre Android Authority rapporterer opplever flere journalister som har fått tilsendt et tidlig eksemplar av Galaxy Fold at skjermen begynner å flimre etter kun kort tids bruk.

La ut videoer

Videoer av flimringen er blitt lagt ut av journalister på blant annet Twitter. Andre tidlige testere har lagt ut bilder av Galaxy Fold-telefoner hvor skjermen rett og slett har gått i svart og dermed blitt ubrukelig.

Samsung er klar over rapportene og sendte følgende uttalelse til flere medier:

– Et begrenset antall tidlige Galaxy Fold-telefoner ble lever til media for testing. Vi har mottatt noen få rapporter om hovedskjermen på testtelefonene. Vi vil undersøke disse enhetene grundig for å finne årsaken til problemet.

I noen av tilfellene har brukerne fjernet det øverste plastlaget som ligger over skjermen, noe som ser ut til å ha vært en medvirkende årsak til problemene. Dette laget skal nemlig ikke fjernes, til tross for at det ligner på en avtakbar skjermbeskyttelse.

Koster 21 000 kroner

– Hovedskjermen på Galaxy fold har et beskyttelseslag som er en del av skjermstrukturen designet for å beskytte skjermen mot utilsiktede skraper. Å fjerne dette beskyttende laget eller bruke lim på hovedskjermen kan forårsake skade. Vi vil forsikre oss om at denne informasjonen kommuniseres klart til brukerne, heter det i uttalelsen fra Samsung.

Flere journalister som testet telefonen fjernet imidlertid ikke dette beskyttende laget. I disse tilfellene dreier det seg dermed trolig om et teknisk skjermproblem som ikke nødvendigvis har en enkel fiks.

Siden de aktuelle mobileksemplarene er tidlige produksjonsmodeller har Samsung trolig anledning til å fikse problemet før masseleveringen til kundene starter, men selskapet har ikke lang tid på seg.

Nordmenn er blant de første som kan skrive seg på reservasjonslisten for Galaxy fold den 26. april, og leveringen starter den 3. mai. Mobilen har solid innmat med blant annet Snapdragon 855-brikken og 12 GB minne under panseret, og veiledende pris er på heftige 21 000 kroner. 

Les også: Slik er Samsungs brettbare mobiltelefon »

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.