BEDRIFTSTEKNOLOGI

Seagate lanserer Ultra ATA-disker

Seagate annonserte onsdag en ny diskserie for PC-er basert på Ultra ATA-standarden, en videreutvikling av det som vanligvis er kjent som EIDE. Overføringshastighet er doblet til 33 MB per sekund.

Eirik Flaa
18. sep. 1997 - 12:39

ATA står for AT Attachment, en diskdrev-implementering som integrerer kontrolleren på selve drevet. ATA er også kjent som IDE - intelligent drive electronics - det vil si den tradisjonelle diskimplementeringen på PC-er. Standarden hører inn under en komite kalt SFF - Small Form Factor - og er videreutviklet som ATA 2 og ATA 3. Western Digitals implementering av ATA 2 er kjent som EIDE eller Extended IDE, mens Seagates er døpt Fast ATA. Ultra ATA svarer til SFFs ATA 3.

De nye Seagate-diskene kommer i fem forskjellige varianter. De to minste, Medallist 1722 og 2122, er beregnet for massemarkedet og oppgraderingsmarkedet, og har lagringskapasitet på henholdsvis 1,7 og 2,1 GB. Diskene har en spinnehastighet på 4500 runder i minuttet, en egenskap de deler med sine storebrødre Medallist 3232 og 4342. Som navnene tilsier kan Medallist 3232 og 4342, lagre henholdsvis 3,2 og 4,3 GB.

Søketiden på alle det ovennevnte diskene er 12 millisekunder, men på toppmodellen Medallist Pro 6451, er dette redusert til 9 millisekunder. Spinnehastigheten på denne disken, som kan lagre 6,4 GB, er 5400 runder i minuttet.

Samtlige disker over 2,1 GB kommer med programmet DiscWizard som skal gjøre det enklere å partisjonere diskene. Programmet undersøker selv hva slags brukermiljø og BIOS som benyttes.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.