SecurityFocus solgt for en halv milliard

Sikkerhet lønner seg. Symantec kjøper nå SecurityFocus´ teknologi og kompetanse for mer enn 500 millioner kroner.

Sikkerhet lønner seg. Symantec kjøper nå SecurityFocus´ teknologi og kompetanse for mer enn 500 millioner kroner.

Symantec Corporation kjøper nå den anerkjente sikkerhetstjenesten Security Focus for rundt 75 milloner dollar, eller i overkant av en halv milliard kroner, i kontanter.

  
Med dette oppkjøpet mener Symantec å kunne tilby det mest omfattende varslingssystemet på nettverksplaneten.

- SecurityFocus har etablert det mest respekterte sikkerhetsforumet og utviklet en av de ledende tidlig-varslingssystemene for kunder rundt om i verden, sier Symantec-sjef John W. Thompson.

Les også

Sosial sjarm er hackerens fremste egenskap
Flere virus-problemer med Outlook
Ny trojaner skremmer ikke Linux-gjengen
Elektronisk krigføring zappet kort-pirater
Synsk program skal stoppe data-angrep
Re: Your Password! Hold fingrene unna!
Tjene penger på å lage virus?
Han mener de sammen skal kunne bygge verdens mest omfattende globale trusselstyringsnettverk, ved å sette sammen Symantecs antivirusprogramvare, innbruddsdeteksjon og administrasjonsverktøy med sårbarhetsdatabasene til SecurityFocus.


Oppkjøpet betyr også at Symantec vil ta over styringen av e-postlisten Bugtraq, der sårbarheter og sikkerhetsspørsmål av alle slag bruker å dukke opp i god tid før de siver ut til allmenheten.

Varslingssystemet DeepSight vil også bli lagt under SSYmantec, og dette systemet inkluderer 15.000 partnere i 175 land, som automatisk bidrar med en konstant strøm av sikkerhetsdata som blir sammenlignet og analysert for å avsløre angrep av forskjellige slag. Tjenesten tilbyr også oppdaterings- og sikkerhetsinformasjon for en mengde forskjellig systemer.
 

Til toppen