JUSS OG SAMFUNN

Selger brukte Microsoft-lisenser

Et smutthull i britisk lovgivining har åpnet for salg av brukte Microsoft-lisenser.

11. apr. 2006 - 08:43

I fjor høst begynte Disclic å selge brukte Microsoft lisenser i Storbritania. Det kunne de gjøre takket være et smutthull i britisk konkurslovgivning.

Selskapet har hittil solgt mer enn 2.500 brukte lisenser fra selskaper som enten har gått konkurs eller som har nedbemannet.

- Så lenge vi holder oss til Microsofts betingelser, kan vi i praksis gjøre som vi vil, sier Noel Unwin, direktør i Disclic til ZDNet.

Å kunne kjøpe brukte lisenser til en redusert pris er noe mange har fattet interesse for.

- Vi har hatt interesse fra USA, Australia og India. Litt overraskende siden vi har fokusert vår markedsføring i Storbritania, sier Unwin til ZDNet.

Disclic opererer med priser som gir en besparelse på cirka 35 prosent i forhold til hva kundene må kjøpe dem som "nye" fra Microsoft.

- Selskapene får den samme programvaren fra Microsoft til en lavere pris, sier Unwin.

50 kunder har har foreløpig kjøpt brukte lisenser fra Disclic og cirka 5 prosent av salget kommer gjennom forhandlere. Flere kan det raskt bli, for mer enn 20 forhandlere har kontaktet Disclic for å bli en av deres forhandlere.

Microsoft vil kunne tape mye penger på at potensielle kunder kjøper brukte lisenser istedenfor nye. Unwin hevder allikevel at de har et godt samarbeid med Microsoft.

- Samarbeidet er ganske godt. Alle ser ut til å vinne på dette. Microsoft prøver å få kundene over på volumlisensiering, fordi mange kunder der ute ikke er i overenstemmelse med sine lisenser, sier Unwin til ZDNet.

De mest populære brukte lisensene er Microsoft Office 2000, Xp og 2003, samt WIndows Server SQL server og Exchange.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.