Selger norskutviklede databrikker for milliarder

150 trøndere jobber med utvikling av databrikker som selges for milliardbeløp over hele verden.

150 trøndere jobber med utvikling av databrikker som selges for milliardbeløp over hele verden.

Det amerikanske teknologiselskapet Atmel selger databrikker utviklet av selskapets utviklingsavdeling i Trondheim for milliardbeløp hvert år. Nå må den norske utviklingsavdelingen rekruttere flere ansatte for å kunne opprettholde veksten.

Den norske utviklingsavdelingen lagrer mikrobrikker som selges til elektronikkgiganter som Sony, Dell og Nokia. Brikkene finnes i alt fra hvitevarer til biler og mobiltelefoner.

I 2005 solgte Atmel databrikker for cirka en milliard dollar og mesteparten av utviklingen foregår på selskapets utviklingsavdeling i Trondheim. Nå forventer selskapet en dobling i år.

- Det er stor business, men vi regner med at omsetningen dobles i år, sier administrerende direktør Alf Egil Bogen til Finansavisen.

I dag jobber 150 nordmenn på Atmels utviklingsavdeling i Trondheim. Selskapet er nå ute etter å rekruttere 30 nye ansatte og flere vil det også bli på et senere tidspunkt.

- For å opprettholde veksten må vi ha et sted mellom 250 og 300 ansatte bare på utviklingsavdelingen i Trondheim, sier Bogen.

Amerikanske Atmel har over 60.000 kunder og er et veldig globalt selskap. Utviklingen skjer i Norge, produksjonen i USA og testingen i Asia.

- Dersom man ikke får det til er det dyrt å drive utvikling i Norge, men vi har bevist at vi leverer ekstremt gode resultater med dette teamet. Nøkkelen er at vi har en skalerbarhet som gir resultater og vi tar i bruk avansert teknologi for å holde kostnadene nede, sier Bogen til Finansavisen.

Til toppen