Selvutnevnt antipirat har ingen tillit i bransjen

Roar Tøkje (bildet) sier han vil hjelpe TV-selskapene å bli kvitt satellittkort-pirater. Antipiratgruppens advokat tror det hele er et forsøk på å tuske til seg forhandlerstatus.

Roar Tøkje (bildet) sier han vil hjelpe TV-selskapene å bli kvitt satellittkort-pirater. Antipiratgruppens advokat tror det hele er et forsøk på å tuske til seg forhandlerstatus.

Roar Tøkje gikk for noen uker siden ut og sa han skulle utvikle programvare som kunne stoppe TV-pirater som stjeler programtid ved hjelp av piratkort.

Til digi.no sa Tøkje at TV-operatørene har noe imot ham, men at de "vet hva de må gjøre" for å få tilgang til det han mener vil bli et bra system for å stoppe pirater.

Til digi.no har han sagt at det dreier seg om etterforskning som må avsluttes, men nå viser det seg at TV-operatørene slett ikke har noen etterforskning gående mot ham, og at de på ingen måte er interessert i noe samarbeid.

- Tøkje vil gjerne "hjelpe" oss på alle mulige måter, for å kjøpe seg til forhandlerstatus. Men han oppfattes av oss som en lite seriøs aktør, han er kastet ut av forhandlersamarbeidet og får ikke komme tilbake., forteller advokat Helge Olav Bergan i Haavind Vislie, som er sekretariat for Antipiratgruppen. Under Antipiratgruppen finner vi STOP Norge, som jobber for å hindre piratvirksomhet på satellitt-TV.

Tøkje selv avviser at medieutspillet om antipirat-programmet er et forsøk på å presse selskapene.

Etter det digi.no erfarer vil utspillene mot Canal Digital og Viasat (se lenken over) få rettslige følger.

En annen sentralt plassert kilde med sterke bånd til TV-selskapene, uttrykker sterk tvil til at satellitt-selskapene skulle ønske å benytte tredjeparts-programvare til å stoppe pirater.

Tøkje avviser altså at det dreier seg om et PR-stunt for å få seg selv til å se uskyldig ut. - De som påstår det er helt på jordet, sier han.

Programmet Tøkje sier han skal lage, ser heller ikke fristende ut, mener Bergan:

- Vi er ikke interessert i å samarbeide med ham, og slik jeg oppfattet beskrivelsen av programmet, så dreier det seg om ulovlig selvtekt, og vi oppfatter det som i strid med straffeloven.

Bergan opplyser dessuten at Tøkje tidligere har hatt en nettside, Satelittshop.com, som inneholdt materiale som er i strid med
markedsføringsloven.

Blant annet tilbød de kort til SKY-kanalene, som det ikke er lov å selge i Norge.

Til toppen