Send e-post til politikerne!

SVs bystyremedlem i Oslo, Ivar Johansen, har lagt ut en telefonkatalog med e-post, mobiltelefon, hjemmetelefon og jobbnummer til en rekke politikere lokalt og nasjonalt.

SVs bystyremedlem i Oslo, Ivar Johansen, har lagt ut en telefonkatalog med e-post, mobiltelefon, hjemmetelefon og jobbnummer til en rekke politikere lokalt og nasjonalt.

Politikere på Stortinget, i regjeringen, i bystyrene i Bergen, Trondheim, Oslo, Tromsø, Stavanger og Kristiansand, samt ordførere og fylkesordførere - de kan alle risikere å få mer nærkontakt med sine velgere enn før. Det håper iallefall SV-bystyrerepresentant i Oslo, Ivar Johansen.

På sine nettsider har han lagt ut en oversikt med en blanding av e-postadresser, jobbnummer, hjemmenummer og mobilnummer til alle disse politikerne.

- Jeg synes velgerne i alt for liten grad tar kontakt med politikerne. Folkevalgtbasen gjør det lettere for velgere å få kontakt med de man har valgt. Jeg synes det er viktig at folkevalgte gjør seg mer tilgengelig, sier han til digi.no.

Johansen jobber til daglig som kontorsjef i Gyldendal Norsk Forlag, og er nå inne i sin 3. periode som bystyremedlem for SV i Oslo bystyre. Folkvalgtbasen er et fritidsprosjekt, forteller han.

- Jeg tror nok de fleste svarer selv. Endel stortingsrepresentanter og statsråder har vel andre til å hjelpe seg, men lenger ned i systemet klarer de vel å gjøre det selv. Det har vært forskjellig holdning til dette prosjektet. Noen av politikerne er opptatt av å skjerme seg, mens andre ser det som en ny mulighet til å få kontakt utad. Jeg tror nok noen er sure for at jeg legger ut mobilnummeret deres, men all informasjonen jeg har lagt ut er offentlig tilgjengelig andre steder, sier Johansen.

En av hans hjertesaker er å få til en åpnere forvaltning. At endel politikere kan komme til å oppleve å bli mailbombet av sine tilhengere eller motstandere, ser han ikke som noe problem.

- Jeg synes eventuell mailbombing må være et positivt problem. Hvis det blir for mye kontakt mellom velgere og politikere, er det jo et positivt problem! Sidene ble lansert første november, og i forrige måned var det 4.500 besøk på siden. Jeg vet også at en rekke medieorganisasjoner har lagt sidene inn på intranettet sitt, sier han.

Departementets e-postserver klarte ikke å sende digi.nos forespørsel videre til Lars Sponheims mobilpost-adresse, og Valgerd Svarstad Haugland rakk ikke å svare på våre spørsmål innen publiseringsfristen gikk ut.

Til toppen