Sensur-kirke skjøt seg i foten

Med copyrightloven DMCA i hånd forsøkte scientologene å sensurere Andreas Heldal-Lunds kritiske nettsted Xenu.net. Dermed havnet nettstedet øverst på alle søk om scientologi.

Om du søker på "Scientology" på søkemotoren Google.com, vil Andreas Heldal-Lunds scientologi-kritiske nettsted Xenu.net komme øverst blant søkeresultatene. Det er resultatet av at kirken prøvde å sensurere nettstedet ved hjelp av USAs omstridte copyright-lov DMCA, hvorpå mange tilhengere av informasjonsfrihet lenket til sidene - slik at de nå lander øverst i Googles liste over søkeresultater.

Det må sies å være et alvorlig selvskudd i foten for kirken, som har kjøpt annonser på søkemotoren for å dempe effekten av kritikken fra Xenu.net.

Google ble bedt om å fjerne lenker til noen brosjyrer som ligger på Xenu.net, noe de også gjorde, siden scientologikirken truet med rettslig oppfølging av saken.

Heldal-Lund sa da til digi.no at han ville vurdere å påklage Googles avgjørelse, men avventet i forhold til eventuelle finansielle konsekvenser dette måtte ha ved å kjøre sak i USA.

Nå ser det altså ut til at Google-teknologien, som rangerer sider etter hvor mange som lenker til dem, har spilt scientologene et puss.

Et annet nettsted som har fått henvendelser fra sektens advokater er satire-nettstedet SomethingAwful.com. Etter at de blant annet la ut et angivelig intervju av en tidligere president i sekten, samt skrev en hel haug ikke akkurat snille ord om scientologenes virksomhet, skal de ha fått en rekke gode råd om å slutte med denslags.

I "intervjuet", som en både kan lytte til og finne mer informasjon om på gametz.com/, går den angivelige scientologen berserk i studio og truer med både det ene og det andre, før han beskylder sin mot-debattant for å være tilhenger av narkotika.

Som takk for oppmerksomheten har satirenettstedet SomethingAwful begått de mest grusomme hevn-tiltak de kan komme på - det vil si enda mer satire, og grovere. Blant annet skriver de følgende om Xenu.net:

Operation Clambake (thanks Zack) - Who are these guys kidding? They call their site "The Fight Against the Church of Scientology on the Net". Why would you want to fight these loving and caring nurturers at the Church of Scientology? I'll tell you why, because you're a wrong and evil person. The people who run this site are obviously in league with the Thetans and they want to take over the earth with their crystal lasers that shoot crystals made out of lasers. Their evil science cannot be comprehended with 100% of your brain.

SomethingAwful er bare ett av mange nettsteder som har fulgt konflikten mellom Xenu og Scientologene, og slik har det altså gått til at Xenu.net rager høyest i alle søk om Scientologi på Google.com.

Prøv selv: "Scientology" på Google...

Til toppen