TELEKOM

Ser på datasperre mot høye mobilregninger

Post- og teletilsynet ber telebransjen vurdere tiltak.

8. mars 2011 - 15:42

Oslo (NTB): Post- og teletilsynet (PT) ber mobiloperatørene se om det også i Norge er bruk for en sperre som hindrer høye regninger for datatrafikk på mobilen.

For å unngå at mobilregningen skal inneholde dyre overraskelser etter ferien, ble det innført en sperre for datatrafikk i Europa. Innenfor EØS-området får abonnentene et varsel når regningen nærmer seg 500 kroner. Deretter blir tilgangen til datatrafikk sperret, om ikke brukeren ber om å få gå over beløpet.

Foreløpig finnes det ingen slik ordning innenlands, men nå vil tilsynet se på om behovet finnes. Det er først og fremst datatrafikk på smarttelefoner som har ført til ubehagelige økonomiske overraskelser og som var grunnen til at den europeiske ordningen ble innført.

- Det er et faktum at flere forbrukere har mistet kontrollen over mobilens databruk, og ikke har kunnet stanse bruken fordi de ikke har visst om den. Ikke alle mobilselskap har maksimumspriser, og dermed er det risiko for virkelig store regninger på forbruk man ikke visste at man hadde, sier PT-direktør Willy Jensen.

Tilsynet sier problemet er mindre innenlands fordi mange av dem som har smarttelefoner også har abonnement som tar høyde for datatrafikk. I tillegg har flere operatører en makspris på databruk per dag. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.