Ser på kjøp av alle typer nettbutikker

Komplett-sjef Eric Sandtrø spår færre norske nettbutikker. Han leter selv etter kandidater - i flere markeder.

Komplett-sjef Eric Sandtrø spår færre norske nettbutikker. Han leter selv etter kandidater - i flere markeder.

Under resultatfremleggelsen for fjerde kvartal i forrige uke avslørte Komplett-sjef Eric Sandtrø at han mener den norske nettbutikk-bransjen er moden for en konsolidering.

Samtidig røper Elkjøp i dag at de vurderer å kjøpe en norsk IT-nettbutikk.

    Les også:

Oppkjøpsjakten er kanskje ikke så overraskende, for i et marked med bare 4,5 millioner innbyggere er utvalg av butikker stort. Unaturlig stort kanskje når man ser på hvor utvalget av nettbutikker for andre varekategorier, for eksempel bøker.

Av IT-butikkene på nett er Komplett størst og får mye oppmerksomhet gjennom å være på børs. Så kommer trolig MPX, fulgt av PSdata. I tillegg opererer blant annet Mamoz, Netshop, Multicom, TCI/Mips og Datakjeden (som også har fysisk butikker og Komplett eier deler av). Alle selger de stort sett de samme produktene - IT-komponenter og ferdige maskiner.

digi.no tok kontakt med Sandtrø og han forteller at han vært på jakt lenge, men har foreløpig har ikke funnet noen aktuelle oppkjøpskandidater.

- Vi kikker hele tiden, sier Sandtrø til digi.no. Det vil helt sikkert gå mot færre aktører, en del av dagens aktører er for små til å gjøre de nødvendige investeringene. Jeg mener det hadde vært positivt for de norske kundene om man fikk færre og større IT-nettbutikker.

Sandtrø vil ikke komme inn på hvilke selskaper han har sett på eller studerer nå, men han har åpenbart ikke funnet noen han liker eller synes er verd prisen.

Spørsmålet er om det er noe å vinne på å skjøte sammen to av de norske IT-nettbutikkene - alle selger de samme varene. Alternativet for Sandtrø er å kjøpe en annen type nettbutikk som gi Komplett en rask start i andre markeder.

- Vi ser på både oppkjøp av IT-nettbutikker og nettbutikker i andre markedet. Men vi har stor respekt for prosessen med å kjøpe eller fusjonere med et annet selskap. Hvis vi skal gjøre det må vi kunne tilføre noe og de må tilføre oss noe, sier Komplett-sjefen.

Komplett har det siste året allerede utvidet sitt vareutvalg en del, blant annet med en del verktøy, belysning og kontorstoler.

Til toppen