Sertifisert sikring for lommedata

Skal du beskytte din PocketPC mot datasnoker, har norske Buysec et alternativ. De selger det første sertifiserte krytpo-systemet for denslags lommedata.

Skal du beskytte din PocketPC mot datasnoker, har norske Buysec et alternativ. De selger det første sertifiserte krytpo-systemet for denslags lommedata.

Utimacos SafeGuard PDA for sikker autentisering og beskyttelse av data med kryptering for PDA, er verdens første sikkerhetsløsning som er sertifisert av Microsoft, og kan dermed smykke seg med "Designed for Windows for Pocket PC"-logoen.

Norske Buysec, tidligere underselskap av tyske Utimaco, distribuerer fortsatt Utimaco-programvare her til lands. De utvider nå produktporteføljen med Safeguard PDA for sikring av lommedata-maskiner basert på Microsofts PocketPC operativsystem.

Les også:

India får superbillig Linux-PDA
HP lanserer kjappere lommemaskin
Toshiba Wi-Fi-PDA tilgjengelig i Norge
Nye iPaq lanseres mandag
PalmOS 5 tilgjengelig for utviklerne
Heftig liten PDA-tass på vei
Nå kommer neste generasjons lomme-PC
Nå kommer Bluetooth - sakte, men sikkert
iPAQ Bluetooth-jakke får smartkort og kamera
Applikasjonen hindrer uønsket tilgang til Pocket PC med sterk autentisering. Krypteringsmodulen beskytter filer og kataloger lokalt på PDA-en og epost-vedlegg og filer som blir utvekslet over Internett, skriver Buysec i en pressemelding.


SafeGuard PDA tilbyr ulike prosedyrer for autentisering som er spesielt tilpasset PDA. Det kan benyttes standard passord pålogging, men også symbol og biometrisk identifikasjon av signaturen (håndskrift) Krypteringsmodulen benytter AES 128 bit-algoritmen og filene kan dekrypteres uten at mottageren har installert SafeGuard PDA.

Progravaren vil koste 390 kroner før moms, og det vil også komme en enterprise-utgave senere på høsten. For skjembilder og flere opplysninger om Safeguard PDA, sjekk produktsiden.

Til toppen