Servicepakke til Vista forventes denne uken

Det er sannsynligvis denne uken Microsoft skal slippe SP1 til Vista løs på massene.

Servicepakke til Vista forventes denne uken
Bilde:

Da Microsoft kunngjorde at den første servicepakken til Windows Vista var klar, ble det oppgitt at den skulle bli allment tilgjengelig i midten av mars. Det er denne uken. Vi snakker da om Service Pack 1 for Vista på engelsk og en håndfull andre språk, noe som ikke inkluderer norsk. Den norske utgaven ventes nærmere sommeren,

Det sikreste tegnet på at servicepakken kommer denne uken, er at Amazon.com oppgir at nettbutikken skal begynne å selge Windows Vista med SP1 fra og med den 19. mars.

Alt tyder på at SP1 vil bli tilgjengelig for allmenn, manuell nedlasting samme dag som det oppdaterte operativsystemet blir tilgjengelig via forhandlere.

SP1 til Vista har vært rammet av enkelte problemer, først og fremst knyttet til tredjeparts enhetsdrivere. Microsoft har nå hatt godt over en måned på seg til å samarbeide med involverte tredjepartsleverandører for å løse problemene, noe som bør bety at problemene er løst.

Service Pack 1 til Vista inkluderer en rekke oppdateringer og forbedringer, men de fleste som har testet og omtalt den, mener at den ikke utgjør noen stor forskjell for vanlige brukere. Det mest omtalte problemet, den dårlige ytelsen ved filkopiering, er blitt forbedret, i alle fall ved noen tilfeller. I noen tilfeller skal ytelsen ha blitt ytterligere redusert.

    Les også:

Også til Windows XP forbereder Microsoft en ny servicepakke - den tredje i rekken. Enkelte kilder oppgir at denne kan blir ferdig rett over påsken, men det er høyst ubekreftet. Denne servicepakken skal først og fremst samle sammen oppdateringene som er blitt sluttet siden SP2 til Windows XP var ny.