BEDRIFTSTEKNOLOGI

Sexy lommedata selger stort

Compaqs lommedata iPaq selger som aldri før. Salgsøkningen er eksplosiv for de sølvblanke lommemaskinene, selv om Palm fortsatt leder.

10. mai 2001 - 11:10
CompaqiPaq

Ifølge nye tall fra det britiske analyseselskapet Canalys har salget av PDA-en økt med 1018 prosent første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Til sammenligning hadde Palm en økning på 60 prosent, selv om veteranen fortsatt er markedsleder i PDA-markedet, med litt over 41 prosent markedsandel.

Poisjonen som markedsleder bør ikke tas som en selvfølge i fremtiden.

Ifølge The Register bør Palm snarest finne ut hvordan de skal takle overgangen fra den avanserte, elegante Palm Vx til modellene m500 og m505.

Selv om disse nok kommer til å selge godt så lenge de kommer ut til forbrukerne,kan Palm bli sittende med endel usolgte Vx-modeller på lageret.

Alle de andre PDA-produsentene opplevde god økning i salget i år. Casio kunne notere en økning på 172 prosent, mens Hewlett-Packard hadde 107 prosents økning.

IBM, som har lisensiert PalmOS, økte med knapt 98 prosent, mens Handspring kom fra ingensteds og ble den femte mest solgte PDA-en på markedet.

Det er bare PDA-veteran Psion som leverer røde tall i forhold til salgsstatistikken - de solgte fem prosent mindre enn i første kvartal 2000, og det spørs om de klarer å holde unna for Handspring i det lange løp.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.