Sexy lommedata selger stort

Compaqs lommedata iPaq selger som aldri før. Salgsøkningen er eksplosiv for de sølvblanke lommemaskinene, selv om Palm fortsatt leder.

Compaqs sexy lommedata iPaq har hatt en eksplosiv salgsøkning i Vest-Europa i år.

Ifølge nye tall fra det britiske analyseselskapet Canalys har salget av PDA-en økt med 1018 prosent første kvartal i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Til sammenligning hadde Palm en økning på 60 prosent, selv om veteranen fortsatt er markedsleder i PDA-markedet, med litt over 41 prosent markedsandel.

Poisjonen som markedsleder bør ikke tas som en selvfølge i fremtiden.

Ifølge The Register bør Palm snarest finne ut hvordan de skal takle overgangen fra den avanserte, elegante Palm Vx til modellene m500 og m505.

Selv om disse nok kommer til å selge godt så lenge de kommer ut til forbrukerne,kan Palm bli sittende med endel usolgte Vx-modeller på lageret.

Alle de andre PDA-produsentene opplevde god økning i salget i år. Casio kunne notere en økning på 172 prosent, mens Hewlett-Packard hadde 107 prosents økning.

IBM, som har lisensiert PalmOS, økte med knapt 98 prosent, mens Handspring kom fra ingensteds og ble den femte mest solgte PDA-en på markedet.

Det er bare PDA-veteran Psion som leverer røde tall i forhold til salgsstatistikken - de solgte fem prosent mindre enn i første kvartal 2000, og det spørs om de klarer å holde unna for Handspring i det lange løp.

Til toppen