BEDRIFTSTEKNOLOGI

SGI-maskiner lansert på Internett

Silicon Graphics lanserte mandag nye arbeidsstasjoner, servere og supercomputere. En ny arkitektur, Unified Memory Architecture, gir raskere og billigere maskiner. Hele lanseringen skjedde via internett fra klokken 19.00 norsk tid.

Jens Kanden
7. okt. 1996 - 17:15

Silicon Graphics (SGI) lanserte mandag klokken 19.00 norsk tid nye maskiner med en helt ny arkitektur, Unified Memory Architecture, som gir store ytelsesforbedringer og lavere pris.

- Maskiner som tidligere kostet flere millioner kroner for et par år siden vil nå koste 50.000-100.000 kroner, sier Mark Miller, administrerende direktør i Silicon Graphics i Norge. Med vår O2 serie bringer vi en ny generasjon arbeidsstasjoner og servere til markedet. O2 maskinene er beregnet på DAK-ingeniører i industribedrifter som Aker og Kværner eller mediebedrifter som NRK eller TV-2. O200 og O2000 er kraftige servere som vil passe blant annet som servere for internett-leverandører, i henhold til Miller.

- De nye stasjonene kommer med Netscape 3.0 og vil tilby et helt nytt grensesnitt mot brukeren. Husk at Jim Clark, grunnleggeren av Netscape kom fra SGI og vi har derfor et meget tett samarbeid med Netscape. Det vil også følge med Soft Windows og Soft Windows 95 for brukere av Microsoft programvare, selv om disse ikke er i den primære målgruppen, sier Miller.

- Denne gang skjer hele lanseringen via internett. Forrige uke utførte SGI i USA en 50-timers maratonopplærings av over 11 000 ansatte og partnere over hele verden på internett. I forbindelse med lanseringen er det ingen som reiser eller turnerer - alt skjer over internett, stråler Miller.

SGI omsatte for tre milliarder dollar på verdensbasis i sitt regnskapsår 1996 som endte 30 . juni. Overskuddet lå på 10% etter skatt. I Norge ble det solgt for 105 millioner kroner i 1996 og det skal selges for 150 millioner i 97. Selskapet selger et par hundre arbeidsstasjoner og drøye femti servere i kvartalet, avslutter Miller.

Lanseringen av Silicon Graphics nye maskiner kunne du følge hos SGI i USA eller på SGIs europeiske speil.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.