Sikkerhet for lomme-PC

Lagrer du mye sensitiv informasjon på lommedata´n din? Da er dette programmet kanskje noe for deg.

Lomme-PC-en har også et annet navn: Personlig digital assistent, eller PDA. Denne assistenten får i økende grad ansvaret for å huske alle de detaljene en travel menneskehjerne har problemer med, så som kontonummer, passord, kontaktinformasjon og dokumenter som kanskje ikke alle skal se.

Dermed er det på sin plass med beskyttelse av denne informasjonen, for PDA-er er fristende tyveriobjekter, små, blanke og dyre som de er.
Programmet PocketSafe er ett av flere som gjør denne jobben. Den nye versjonen gjør det enklere å lagre informasjon sikkert, og all informasjon blir kryptert og passordbeskyttet.


Den enkleste versjonen er tilgjengelig helt gratis, mens proffversjonen koster 10 dollar, eller rundt 90 kroner. Proffversjonen lar deg importere/eksportere databasefiler fra/til andre datamaskiner via ActiveSync.

Flere aktører har innsett hvor viktig sikkerheten på PDA-markedet er. Mange PocketPC-brukere har installert programmer som Multipass, Lucifer, Sentry 20/20 eller Palmsafe, og mange Palm-brukere sverger til for eksempel PDA Bomb eller OnlyMe.

Vil du lese mer om PDA-sikkerhet, og laste ned shareware eller freeware som hjelper deg å beskytte lommedataen, så sjekk WinCE City´s guide (åpner i nytt vindu).

Eller du kan gå til Tucows, trykke på PDA, og begynne letingen etter det programmet som beskytter din PDA mot snoking.

Til toppen