Sikkerhetsekspert advarer mot MP3-virus

Virus innebygd i MP3-filer, .Net, Windows XP-trøbbel, flere virus for Linux, hacking av trådløse nett - det er ikke småtterier sikkerhetsekspert Vincent Gullotto ser for seg.

Virus innebygd i MP3-filer, .Net, Windows XP-trøbbel, flere virus for Linux, hacking av trådløse nett - det er ikke småtterier sikkerhetsekspert Vincent Gullotto ser for seg.

- I det siste har vi kikket på hvordan ting gjemt i MP3-filer kan bli et problem. Det vil snart komme MP3-filer som spiller et videoklipp samtidig med musikken, og hvis du kan legge inn videofiler i MP3, så kan du legge inn Java eller andre språk med ondsinnet kode, konstaterer nestsjefen for McAffees virusdivisjon AVERT, Vincent Gullotto.

I et intervju med ZD Net Australia, sier han at mange firmaer endelig har fått installert programvare som blokkerer for eksempel eksekverbare filer, noe som gjør virus som benytter masse-mailing mindre effektive.
Dermed er det mange virusprogrammerere som ser etter nye måter å spre virus og ormer på. Gullotto tror mange vil satse på å komme seg inn i en bedrifts nettverk, for så å spre ondsinnet kode derfra i sakte fart.


I tillegg mener han nye plattformer vil gi nye mønster og nye metoder for angrep. Både .NET, problemer med Windows XP og Linux vil kunne få pes, mener han.

- Noen mennesker sier det er et mål å få Linux på 50 prosent av alle maskiner innen få år, og da vil vi se en rekke nye virus for denne plattformen, sier Gullotto til ZD Net. Han er også kritisk til sikkerhetspolitikken som føres i mange bedrifter, og uttaler seg i sterke ordelag om trådløse nettverk, som ved en rekke anledninger har vist seg å være usikre - både grunnet dårlig sikkerhetspolitikk fra bedriftene og svakheter i protokollen.


Slik sett er det ikke mye nytt i det Gullotto sier, men en viktig påminnelse om at verken virusforfattere eller profesjonelle crackere vil sitte på gjerdet fremover.
Til toppen