Sikkerhetsoppdatering kan ha laget sikkerhetshull

Den siste sikkerhetsoppdateringen i Internet Explorer kan ha laget et nytt hull. En ondsinnet programmerer vil i tilfelle kunne kikke gjennom filene på harddisken din.

Den siste sikkerhetsoppdateringen fra Microsoft, som tettet det mange kalte et skrekkens hull, kan ha åpnet et nytt hull i nettleseren Internet Explorer.

Det er sikkerhetsrådgiveren Georgi Guninski som har publisert informasjon om det nyeste hullet, som lager mulig trøbbel for Explorer versjon 5.5 og 6.0, skriver ZDnet.

Det er en feil i Microsoft GetObject JScript som kan la en cracker legge kode på et nettsted, som så gir ham eller henne tilgang til å kjøre kode på maskinen din hvis du surfer inn på nettstedet.

Dette kan også skje hvis en mottar en e-post med skriptet i. Guninski anbefaler å skru av aktiv skripting i nettleseren, og aldri skru det på igjen.

Guninski, som er en ivrig og aktiv Microsoft-kritiker, kjefter også på selskapet for ikke å ha laget en ny sikkerhetsoppdatering som fikser dette hullet, selv om han varslet dem 11. desember. Du kan lese mer om hullet på Guninskis nettsted.

Til toppen