Sikkerhetsoppgradering førte til nedetid for Tele Danmark

Flere av nettstedene til Tele Danmarks hostingkunder ble i natt utilgjengelige etter at selskapet la inn nye filtre etter et virusangrep.

Helge L'orange, informasjonsansvarlig i Tele Danmark InterNordia Norge, forteller til digi.no at da selskapet skulle installere noen nye filtre, ble en del av nettstedene til selskapets kunder utilgjengelige.

Dette skjedde etter det digi.no forstår omtrent klokken 23:45 i går kveld. Ifølge L'orange ble feilen rettet omtrent klokken ni i dag tidlig.

De nye filtrene ble installert etter at en av Tele Danmarks større kunder ble kraftig angrepet av et virus på fredag, noe som på kort tid førte til at hele kapasiteten på utenlandsforbindelsen til Tele Danmark ble brukt opp.

L'orange er ikke sikker på om det var det mye omtalte Slammer-ormen som var årsaken til dette, men sier at problemet raskt ble løst.

L'orange ønsker også å understreke at nedetiden ikke hadde noen forbindelse med Telenors nedetid i gå.

Slammer-ormen angriper Microsofts SQL Server 2000 og førte til stor belastning og mye nedetid i helgen.


På teledanmark.no ligger det ellers ute en driftsmelding som forteller at selskapet er opptatt med "gravearbeider samt service og vedlikehold av vårt ATM-nett". Driftsarbeidet oppgis å skulle pågå fra klokken 00.00 til 05.00 27. januar og at "alle tjenester vil kunne bli berørt".

Til toppen