Sikkert salg av noter og musikk på nettet

En ny tjeneste skal gjøre det både sikkert og enkelt å ivareta opphavsretten og tjene penger på musikkverk som legges ut på Internett.

Nett-tjenesten Net4Music.com har lansert et nytt prosjekt som skal gjøre sikker distribusjon av musikk på nettet i form av MIDI-filer og noter mulig.

Tjenesten Net4Publication.com er en åpen tjeneste, hvor hvem som helst kan laste opp filene sine og legge dem ut for salg. Selskapet hevder dette er en unik mulighet for denne typen distribusjon for den som ikke har forlagskontrakt på musiken sin.

Net4Music er en portal for musikere, og baserer seg på organisering og distribusjon av musikk som noter eller MIDI-filer.
MIDI (Musical Instrument Digital Interface) er et digital-språk som lar ulike elektroniske instrumenter og lydmoduler kommunisere.

Net4Publication skal sikre at opphavsretten blir ivaretatt for alle filer som selges gjennom portalen, og til gjengjeld tar de en prosent av omsetningen i tillegg til en opplastingspris på syv dollar for noter, og fire dollar for MIDI.

Tjenesten har ifølge pressemeldingen 60.000 note-titler i arkivet.

I tillegg har de en egen beskyttelse som skal komplettere IDDN-systemet for opphavsrett-styring. IDDN, eller Inter Deposit Digital Number er en av flere systemer for opprettet for å ivareta opphavsrett på digitale produkter distribuert over Internett.

Til toppen