SIKKERHET

Simen (25) er for andre gang kåret til Norges fremste sikkerhetsekspert

Simen Linderud (nummer 2 fra venstre) vant Master of Cyber Security 2020. Han er flankert av Martin Ingesen og Magnus Paulsen, som kom på henholdsvis 2. og 3. plass.
Simen Linderud (nummer 2 fra venstre) vant Master of Cyber Security 2020. Han er flankert av Martin Ingesen og Magnus Paulsen, som kom på henholdsvis 2. og 3. plass. Foto: Kurt Lekanger
13. feb. 2020 - 16:21

HØYRES HUS (digi.no): Godt over 1000 deltakere har de siste månedene konkurrert om å kunne kalle seg Norges fremste sikkerhetsekspert – Master of Cyber Security. Finalen gikk av stabelen torsdag ettermiddag i forbindelse med Hackcon-konferansen i Oslo sentrum. 

Mens de innledende konkurransene ble gjennomført som en web-basert quiz, foregikk finalen i form av en Kahoot-konkurranse foran en fullsatt sal på Hackcon. Det var totalt 20 spørsmål i varierende vanskelighetsgrad – og tidvis svært jevnt mellom flere av deltakerne. 

25 år gamle Simen Linderud trakk til slutt det lengste strået, rett foran Martin Ingesen, som var en av vinnerne i 2017. Magnus Paulsen kom på 3. plass.

Slo kameratene

Linderud jobber til daglig som hendelseshåndterer hos Telenor CERT, og er strålende fornøyd med egen innsats – og ikke minst å ha vunnet premiepotten på 25.000 kroner.

– Jeg er mest med fordi det er moro – og så er det jo alltid greit med litt ekstra penger. Martin, som kom på andre plass, er også en god venn av meg. Det er gøy å vinne over vennene sine. 

Finalen ble gjennomført som en Kahoot-quiz med 20 spørsmål. <i>Foto:  Kurt Lekanger</i>
Finalen ble gjennomført som en Kahoot-quiz med 20 spørsmål. Foto:  Kurt Lekanger

Hva skal du bruke pengene til?

– De skal gå til boligsparing.

Linderud sier til digi.no at det er bra med denne typen arrangementer – og konkurranser – som setter fokus på it-sikkerhet. 

– Det trengs flere med kunnskap om sikkerhet. Det er vanskelig å få tak i folk – ikke minst dyktige folk.

Høyere nivå

Suhail Mushtaq, en av initiativtakerne til Hackcon, opplyser at det var totalt 1059 deltakere i årets konkurranse, like over fjorårets deltakerantall. 

– Men i år er det hele 21 som har alt helt rett, kontra i fjor hvor det var hvor det var 13. Så her er det en betydelig økning! Og det er meget bra, sier Mushtaq.

Linderud mener konkurransen var lettere i år enn i fjor.

– Det var vanskeligere spørsmål i fjor. Men så var det mange flere deltakere i finalen i år, og det er jo veldig mange flinke deltakere. Det er morsomt å vinne over dem! 

Erik Kursetgjerde har siden i høst vært Norges utsending til Nato-senteret for elektronisk krigføring, CCDCOE. Han har bakgrunn fra blant annet NUPIs cybersenter og Abelia, og Kommunal- og distriktsdepartementet. Her under et besøk i Oslo sist uke.
Les også

Nato-landene skal øve på offensiv cyberkrig

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.