JUSS OG SAMFUNN

Singapore Airlines benekter at de spionerer på passasjerene

Singapore Airlines benekter at de har spionert på passasjerene med kameraer som er installert på seteryggen på noen av deres fly.

Et lite kamera nederst på skjermen på noen fly fra Singapore Airlines har vekket bekymring. Arkivfoto fra selskapets økonomikabin på A380 som ble lansert sent i 2017.
Et lite kamera nederst på skjermen på noen fly fra Singapore Airlines har vekket bekymring. Arkivfoto fra selskapets økonomikabin på A380 som ble lansert sent i 2017. Illustrasjonsfoto: Edgar Su, Reuters
20. feb. 2019 - 21:51

Flere reisende har reagert med bekymring etter at de oppdaget små kameraer som stirret på dem nederst på skjermen på baksiden av setene foran dem.

– Jeg fant akkurat denne sensoren som ser på meg fra seteryggen på Singapore Airlines. Vet noen ekspert om dette er et kamera, tvitret Vitaly Kamluk. På tweeten hans var det et bilde av skjermen med det innebygde kameraet.

En annen passasjer oppfordret selskapet til å varsle alle passasjerer og få deres godkjenning, særlig EU-beboere, og forklare hvorfor de gjør dette og hva de gjør med dataene de samler inn.

Flyselskapet bekrefter at noen av deres nyeste underholdningssystemer faktisk har innebygde kameraer, men de forsikrer publikum om at kameraene er deaktivert.

– Disse kameraene er installert av produsenten for framtidig utvikling. De er permanent deaktivert og kan ikke aktiveres om bord, sier selskapet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.