Siste i DVD-saken: T-skjorter for retten

Siste kapittel i DVD-saken er at filmbransjens piratvakter skal dra en T-skjorte for retten. Dette fordi den oppfordrer til piratvirksomhet.

Siste kapittel i DVD-saken er at filmbransjens piratvakter skal dra en T-skjorte for retten. Dette fordi den oppfordrer til piratvirksomhet.

Nettstedet Copyleft produserer diverse utstyr med åpen kildekode som gjennomgående tema.

Hatter, bøker, klistremerker og annet utstyr med for eksempel Linuxpigvinen Tux selges via nettsiden, og endel av pengene doneres til åpne programvareprosjekter.

Og så selger de T-skjorter, da, med kildekoden til DVD-knekkeren DeCSS trykket på ryggen.

Det liker ikke DVD Copyright Control Association, som står bak kopieringsbeskyttelsen på DVD-platene.

- Vi ble stevnet i går. Jeg har ennå ikke klart å bestemme meg for om det er morsomt eller ikke, sier Copylefts Steve Blood til digi.no.

Blood mottok stevningen fra DVD CCA, som gjør Copyleft til nummer 74 på listen over de som skal ha gjort seg skyldige i å spre forretningshemmeligheter.

DVD CSS liker ikke at deres piratbeskyttelse Content Scrambling System har blitt lagt ut til offentligheten.

Etter at Jon Johansen og hackergruppen MoRE knekket DVD-beskyttelsen ble dekrypteringsnøkkelen DeCSS spredt over hele verden med rekordfart, og en av de kreative metodene for spredning var altså disse T-skjortene.
Les mer om DeCSS-spredning:
Knekker DVD-koden på australsk TV

Filmbransjen er midt i en rettsak som skal avgjøre om det var forbudt for hackerguru Eric Corley å lenke til DeCSS fra nettsidene sine.


T-skjortene har vært i salg siden januar, og deler av inntektene går til et støttefond for Electronic Frontiers Foundation, en organisasjon som blant annet har tilbudt seg å sponse Jon Johansens utgifter i tilfelle rettsak.

ZDNet skriver at EFF vurderer å inkludere Copyleft i den stallen av tiltalte de allerede forsvarer i de forskjellige DVD-sakene.

- Hvis du kan putte det på en T-skjorte så er det tale, sier Robin Gross, advokat i EFF, med henvisning til ytringsfriheten.
- Å si at T-skjortene er piratverktøy er helt latterlig, mener hun.

Til toppen