Siste nye Xeon-prosessor med én kjerne

Intel lanserte i går flere nye serverprosessorer, blant annet trolig den siste nye Xeon-prosessoren med bare én kjerne.

Intel lanserte i går flere nye serverprosessorer, blant annet trolig den siste nye Xeon-prosessoren med bare én kjerne.

Intel vil heretter kun satse på brikker med to eller flere kjerner nå selskapet videreutvikler selskapets ordinære familie med serverprosessorer, Xeon. Det skriver selskapet i en pressemelding, samtidig som det lanserte en 3,8 GHz-utgave av Xeon med støtte for 64-bits og utstyrt med 2 MB sekundært cacheminne.

Intel lanserte også en rimeligere 2,8 GHz-utgave av den samme prosessoren, i tillegg til to 64-bits laveffektsbrikker.

Xeon LV 3 GHz har et maksimalt effektforbruk på 55 watt, mens Xeon MV 3,20 GHz bruker inntil 90 watt. Begge er beregnet for rack- og bladservere.

Prisen for den nye 3,8 GHz-prosessoren er oppgitt til å være 851 dollar, mens 2,8 GHz-utgaven skal koste 198 dollar. LV 3 GHz-prosessoren har fått en prislapp på 519 dollar, mens MV 3,20 GHz vil koste 487 dollar. Alle er stykkpriser i kvanta på tusen enheter.

Om noen få uker vil Intel introdusere neste generasjon Xeon-prosessorer, med kodenavnet "Paxville". Disse er utstyrt med to kjerner og var opprinnelig planlagt først neste år.

I begynnelsen av 2006 vil Intel derimot lansere serverplattformen "Bensley", som skal bestå at en tokjernet Xeon-prosessor med kodenavnet "Dempsey", brikkesettet "Blackford" og teknologier som Intel lover skal forbedre både ytelsen, påliteligheten, produktiviteten og administrasjonsmulighetene til systemene.

Omtrent samtidig vil Intel også komme med en arbeidsstasjonsplattform med kodenavnet "Glidewell", som også er basert på tokjernede Xeon-prosessorer. Disse vil ta i bruk det kommende brikkesettet "Greencreek".

Senere i 2006 regner Intel med å levere en ny tokjernet prosessor med kodenavnet "Sossaman", som skal ha redusert effektforbruk. Deretter vil selskapet introdusere enda en plattform basert på Xeon-prosessorer med to kjernen, "Woodcrest". Brikkene til denne vil være designet for 65 nanometers prosessteknologi og Intels neste generasjon mikroarkitektur, som både skal gi en betydelig ytelsesforbedring og redusert effektforbruk.

Til toppen