BEDRIFTSTEKNOLOGI

Siste store Vista-test er nå tilgjengelig for «alle»

Microsoft gjorde Windows Vista RC1 tilgjengelig for nedlasting for svært mange i går.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. sep. 2006 - 10:46

Det var ventet at Microsoft skulle gjøre den siste store testversjonen av Windows Vista tilgjengelig gjennom selskapets Customer Preview Program denne uken, og i går skjedde det. Selskapet har åpnet for fem millioner nedlastinger av RC1-utgaven (Release Candidate 1), men i første omgang er det kundene som deltok i programmet da Beta 2-utgaven av Windows Vista ble gjort tilgjengelig, som først vil få tilgang. Disse skal få tilsendt en e-post. Nye deltakere vil bli gitt tilgang i løpet av noen uker.

Årsaken til begrensningene er at Microsoft ikke har kapasitet til å håndtere tilbakemeldinger fra flere enn fem millioner betatestere.

Man blir likevel ikke spurt om man er registrert hvis man går inn på denne siden. Herfra kan man laste ned både 32- og 64-bits utgavene. Filene er DVD-avbildninger i ISO-formatet. De fleste brennerprogrammer har støtte for brenning av slike avbildninger. Filene er flere gigabytes store.

Man avhenger likevel av en produktnøkkel, og denne får man først når man er blitt registrert i kundeprogrammet.

    Les også:

RC1-utgaven kan enten installeres separat eller brukes til å oppgradere Windows XP eller Windows Vista Beta 2. Den kan deretter benyttes fram til 1. juni 2007.

Vista Beta 2-brukere som vil oppgradere, må først installere alle kritiske oppdateringer som nå er tilgjengelige gjennom Windows Update.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.