DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Siv Jensen på Abelia-konferanse: - Slutt med hylekoret, vi må kutte

Siv Jensen vil at næringslivet skal slutte å klage når hun kutter i ordninger for å penger på modernisering av Norge.

 Siv Jensen besøkte Abelia for å fortelle hva hun gjør for at norske ledere skal lykkes. Abelia-sjef Håkon Haugli til høyre.
Siv Jensen besøkte Abelia for å fortelle hva hun gjør for at norske ledere skal lykkes. Abelia-sjef Håkon Haugli til høyre. Foto: Kjersti Flugstad Eriksen
8. juni 2018 - 15:52

MAJORSTUEN, OSLO (digi.no): Siv Jensen var invitert til Abelias konferanse Abelia Open for å si noe om hva hun gjør for at norske ledere skal lykkes.

På det svarte hun at det handler om å gi ledere gode rammebetingelser slike at de kan få gjort jobben sin. Men Jensen snakket også om omstilling når oljenæringen etter hvert vil bli mindre viktig. 

– I den situasjonen hvor vi da også kommer til å få strammere budsjetter, må teknologien være en del av løsningen. Vi må ikke prøve å gjemme bort det faktum at det kan være utfordrende å henge med i den teknologiske utviklingen, sa Jensen, som mente at det gjelder politikere, men også ledere både i privat og offentlig sektor.

For velferdssamfunnet

For det mener hun handler om å ta vare på og videreutvikle velferdssamfunnet.

– For meg handler ikke dette egentlig om å ha en politikk for digitalisering, men å ha en politikk for Norge, for fremtiden, sa Jensen.

Vi må henge med på teknologitoget, men vi må aldri slippe fokus på menneskene. Det er dem vi lager politikk for.

Ordninger fra en annen tid

Og hun kom med en oppfordring til publikum i salen om å slutte å mukke når hun vil kutte i bevilgninger.

– Vi må bli flinkere, særlig i samarbeidet mellom storting og regjering, til å erkjenne at vi må prioritere mye tøffere framover. Mye av det som får statlige bevilgninger i dag, er ordninger som stammer fra en annen tid, som skulle løse samfunnsproblemer, som kanskje ikke lenger er der, sa Jensen. 

Hun sa at hun ønsker å bruke pengene på noe som er mer tilpasset samfunnet slik det er nå. Og at hun har prøvd å foreta slike endringer.

– Noe har gått bra, men andre ganger blir du beskyldt for å ønske folk vondt. 

Tiendeklassinger imponerte med kutting

– Her har dere også en viktig rolle i samfunnsdebatten. For det hender jo at dere også er med i hylekoret, sa Jensen til deltakerne på konferansen, og trakk fram noen tiendeklassinger ved en skole i Oslo som eksempel. De hadde fått en tekstoppgave i matte, der de skulle skaffe penger til en London-tur for to ungdommer.

– De gikk systematisk til verks og kuttet i forbruket. Og jeg måtte berømme dem og si at dere er usedvanlig mye flinkere til å kutte enn det Stortinget noen gang kommer til å bli, sa Jensen.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.