Sjokkbeskjed for Sony i Sverige

1000 må gå i mobilavdelingen.

Sjokkbeskjed for Sony i Sverige
Kontorene til Sony Mobile i Lund. Bilde: Wikimedia Commons/News Øresund – Johan Wessman

Hardt prøvede Sony Mobile, mobilavdelingen til det japanske elektronikkselskapet, varsler nå stor-oppsigelser i Sverige. 

Selskapet har et kontor i Lund, der det blant annet har foregått utvikling av applikasjoner og programvare. Dette kontoret var tidligere hovedkvarteret til Sony Mobile, noe som stammet fra det tidligere samarbeidet med svenske Ericsson. 

Allerede i 2012 måtte Lund-kontoret gå gjennom nedskjæringer, da 650 ansatte ble sagt opp og mye av virksomheten ble flyttet over til Japan. 

Nå skal ytterligere 1000 ansatte permitteres, ifølge SVT. Kontoret har totalt 2.200 ansatte. 

Alle de ansatte skal ha blitt kalt inn til et stormøte mandag morgen, der det ble gitt beskjed om permitteringene.

Uventet

Svenske IDG skriver at til tross for at det har vært kjent at Sony Mobile skulle kutte, trodde de ansatte i Lund at de skulle bli skånet for nedskjæringene. Dermed kom beskjeden i dag som et sjokk. 

Det er en kjent sak at Sonys mobilavdeling har slitt de siste årene, til tross for flere godt mottatte produkter. Selskapet har ikke klart å hevde seg i forhold til Apple, Samsung og andre produsenter. 

Selskapets ledelse presenterte nylig en plan for fremtiden, der ble det innrømmet at mobil og tv er to områder der det ikke utelukkes en utgangs-strategi. Sony vil først og fremst fokusere på PlayStation, kamerasensorer og underholdning via sine film- og musikkavdelinger.