– Skal digitalisere for en halv milliard

Regjeringen ønsker et digitalt løft i offentlig sektor.

– Skal digitalisere for en halv milliard
Regjeringen, her ved statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen, legger i dag fram statsbudsjettet for 2015. Bilde: Terje Pedersen/Avisenes Nyhetsbyrå/All Over Press

Statsbudsjettet legges fram av regjeringen klokken 10 i dag. Allerede har kommet en del lekkasjer, også om planer innen IKT-området.

TV 2 skal ha fått vite at regjeringen det i statsbudsjettet er satt av mer enn en halv milliard kroner til et digitalt løft i offentlig sektor. I en uttalelse til tv-kanalen nevner kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner spesielt at det offentlige i dag bruker milliard kroner på brevporto. Ifølge TV 2 skal alle statlige etater som i dag sender papirpost, sende posten digital etter at den digitale postkassen, levert av Digipost eller eBoks, innføres i november.

Til DN forteller Sanner om at anbudskonkurranser skal kunne gjennomføres med digital kommunikasjon innen 2016.

Adressa.no melder at regjeringen vil bevilge 75 millioner kroner for å bedre sikkerheten ved norske helsenett.

Det virker også klart at regjeringen ønsker å heve momsgrensen for postordre og netthandel fra utlandet fra 200 til 500 kroner.

Ifølge Budstikka (Bærum) bevilges selskapet Simula 10 millioner kroner i neste års statsbudsjett til utvikling av utdannings- og forskningssamarbeidet mellom Universitetet i Oslo, Simula og University of California, San Diego.

Les mer om: