Skal gjøre mobiltelefonen til musikkmaskin

Et norsk selskap har utviklet en løsning for å la neste generasjons mobiltelefoner fungere som en portabel jukeboks. Og Arne Bendiksen er med.

Et norsk selskap har utviklet en løsning for å la neste generasjons mobiltelefoner fungere som en portabel jukeboks. Og Arne Bendiksen er med.

Norske WapBeats har utviklet en løsning for å la brukerne av neste generasjons mobiltelefoni sette opp sine egne spillelister og velge musikk fra det de ønsker skal bli et enormt arkiv - alt ved hjelp av mobiltelefoner eller dedikerte spillere koblet tilGPRS-og UMTS-nettet.

- Vi driver med digital distribusjon for det trådløse markedet, kort sagt. Systemet kan takle all slags digitalt innhold, men vi skal konsentrere oss om musikk først og fremst, sier daglig leder i WapBeats, Roy Erland Funner, til digitoday.

Tjenesten er ikke klar til presentasjon, men vi testet selskapets demo-versjon. Via en mobiltelefon-emulator spilte vi av Backstreet Girls' 'Sexual' på PC-en. På nettsidene skal man for andre generasjons mobilnett kunne gå inn og sette opp sine egne spillelister, for så å kunne velge låter fra telefonen.

På sikt ser selskapet for seg at hele prosessen skal kunne gjenomføres fra UMTS-telefon eller en dedikert spiller tilkoblet et UMTS-nettverk.

- Vi er ikke låst til verken apparater, nettverk eller formater/standarder. Vi skal være åpne for alt, sier Stein Groven, også kjent som Casino Steel. Han understreker at de gjerne gjør avtaler med eksterne partnere som for eksempel selger musikken som nedlastbare MP3-filer.

- Vår tjeneste er så unik at vi ikke ser på noen aktører som konkurrenter.

Han er hyret inn for å ta seg av rettighetsadministrasjon. Selskapet har allerede avtaler med ett stort plateselskap, og er i samtaler med flere, uten av de vil gå offentlig ut med hvilke dette dreier seg om. digitoday kan bekrefte at det dreier seg om flere av de største selskapene i globale platemarkedet.

Siden WapBeats skal operere over hele verden, blir det nok av rettighetsnavigasjon å ta seg av for Groven og resten av det Oslo-baserte selskapet, som blant annet har fått lisenser på Arne Bendiksens enorme musikkbibliotek.

Per i dag har de kontorer i blant annet Norge, Sverige, Danmark, Kanada og Spania, og flere av samarbeidspartnerne har svært lang fartstid i internasjonal musikkbransje.

All musikk som legges ut på selskapets tjeneste skal være klarert og lovlig. Hittil har de indeksert 100.000 musikkfiler i sitt system, som automatisk sørger for at komponist, utøver og plateselskap får sine penger.

Musikken skal ikke kunne lastes ned, men skal streames til brukeren i det format og den båndbredde brukeren selv velger.

Allerede før jul mener selskapet de skal tjene penger. Det skal foregå ved at de selger indekserings-, administrasjons- og konverteringstjenester til plateselskapene.

WapBeats har sitt utspring i UniLan, et konsulentselskap med IT-sikkerhet som spesiale.

- Vi så at musikk på Internett var stort, men at de forskjellige aktørene hverken hadde tilstrekkelig rettighetsstyring eller stabile forretningsmodeller. UniLan fungerer som et inkubatorselskap for WapBeats, forteller Thor-Arne Pettersen som er WapBeats' administrerende direktør.

Til toppen