Skal Google ta bort mellomrom-tasten?

Kan gjøre bærbare enda mindre.

Skal Google ta bort mellomrom-tasten?
Slik kan en pc uten mellomrom-tast se ut. Bilde: US Patent and Trademark Office

Å gjøre bærbare maskiner stadig tynnere og lettere er et mål for mange produsenter. Apple har nylig tatt noen drastiske skritt med sin nye MacBook, der tastaturet og pekeplaten er gjort betydelig tynnere, samtidig som nesten alle portene blir fjernet. 

Google tenker muligens i lignende baner, om man skal basere seg på en patentsøknad som nettstedet Quartz har funnet frem til.

Les test av den nye MacBooken.

Pekeplate-sensor

Ideen er å fjerne den gode, gamle mellomrom-tasten. I stedet ville man flyttet pekeplaten oppover, slik at den ville fylle ut plassen frigjort av mellomrom-tasten.

Den øverste delen av pekeplaten ville da fungert som den samme tasten, antakeligvis via sensorer som kan kjenne igjen hvorvidt man trykker på akkurat denne delen, eller resten av pekeplaten.

Legger man fingeren et annet sted på platen, ville den fungert som vanlig. 

En slik løsning ville selvsagt resultert i en kortere bærbar, og dermed spart plass. 

Spørsmålet er i hvor stor grad dette ville gått utover brukskomforten, når en såpass mye brukt tast plutselig ikke lenger gir fysisk tilbakemelding.

Les også: Splitter nye Office kan testes av alle

Innrømmer ingenting

Google har ikke ønsket å kommentere patentsøknaden, og påpeker at tradisjonen tro blir noen patenter til produkter, og noen blir ikke det. 

Det kunne likevel blitt interessant om et slikt mellomrom-løst design ankom en fremtidig versjon av Chromebook Pixel-maskinen, for eksempel. 

Patentsøknaden skal for øvrig ha blitt avslått to ganger over de siste fire årene, før den nå endelig ble godkjent.

Les også: Google vil kjøpe patentene «dine»