Skal hamle opp med Playstation 2

I morgen lanserer Nintendo sin nye Dolphin-spillmaskin og arvtageren til Gameboy. Pokemon-spill er hovedvåpenet.

I løpet av morgendagen avduker Nintendo sin nye spillmaskin. Foreløpig heter maskinen Dolphin - om maskinen vil hete dette når den kommer i salg er ikke sikkert. Nintendo indikerer at maskinen vil komme i salg i Japan ganske snart, men sier ingen ting om lansering i USA og Europa.

Det bør komme så fort som mulig, for Sony har for lengst lansert sin Playstation 2 i Japan og er klar i USA i oktober. Sammen med Sega og Microsoft, skal nå fire leverandører slåss om et spillmarked på 136 milliarder kroner i år, skriver Bloomberg.
Les om krigen mellom spillmaskinene:
Salget av Sega Dreamcast faller
PlayStation2 får modem og harddisk
Heftig spillmaskin fra Microsoft
Sex og vold skal selge Playstation
I tillegg til Dolphin, skal Nintendo lansere Game Boy Advanced, en oppgradert versjon av deres lommemaskin. Nintendo har solgt over 100 millioner Game Boy-maskiner siden lanseringen for 11 år siden. Den nye Game Boy maskinen får en 32-bits Arm-prosessor som blir fire ganger raskere enn forgjengeren.


Dolphin skal i følge lekkasjene få en 400 Mhz PowerPC fra IBM og 16Mb RAM/ sammen med 16 Mb video-RAM. I tillegg vil maskinen få en spesialtilpasset DVD-spiller og en harddisk på 4.7 GB.

Som sine konkurrenter, vil Dolphin trolig få et modem for å kunne spille sammen med andre brukere over nettet. Kanskje vil maskinen også kunne brukes som en enkel Internett-terminal. Lekkasjer fra USA indikerer at Dolphin bare skal koste 200 dollar.

Til toppen