BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal hjelpe Google å vinne småbedrifter

Inngår partnerskap med IT-gigant.

Prøver HPs toppsjef, Meg Whitman, å finne andre lekekamerater enn Steve Ballmer & co?
Prøver HPs toppsjef, Meg Whitman, å finne andre lekekamerater enn Steve Ballmer & co? Bilde: ChinaFotoPress/ChinaFotoPress via Getty Images / All Over Press
12. juni 2013 - 09:00

HP meldte tirsdag at de har inngått et partnerskap med Google om å levere «IT i en boks» til små og mellomstore bedrifter verden over. Tanken er å levere en løsning som skal og et komplett sett av verktøy, inkludert PCer og printere, med Google Apps.

– Mer enn 5 millioner bedrifter kjører i dag Google Apps for bedrifter, som blant annet inkluderer Gmail, lynmeldinger, kalender, lagring, tekstbehandler, regneark osv. Sammen med HPs unike lag for bedriftsprogramvare vil «HP SMB IT-in-a-box» kunne forenkle IT-driften og hjelpe til for å redusere kostnadene og infrastrukturkravene, samtidig som arbeidsflyt og produktivitet økes, skriver HP i en kunngjøring.

Det er ikke første gang HP samarbeider med Google. De har allerede lansert en bærbar PC basert på Chrome OS samt kommet med to nettbrett som kjører Android. At HP nå også skal bruke sine markedskanaler for å pushe Google Apps, i direkte konkurranse med løsninger fra Microsoft, er en utvidelse av dette partnerskapet.

Allerede i juli vil amerikanske HP-partnere begynne å selge løsningen til amerikanske kunder, mens det planlegges en lansering i resten av verden i løpet av året. Det er ikke kjent for digi.no om dette konseptet blir tilbudt norske bedriftskunder av HP.

At HP orienterer seg tettere mot Google er interessant, og blir av den amerikanske teknologibloggeren Arik Hesseldahl hos AllThingsD sett i sammenheng med Microsofts strategiske valg. Først gikk Microsoft ut og laget sine egne nettbrett (Surface). Deretter har de gitt tilsagt på et milliardlån for at Michael Dell kan kjøpe livsverket sitt, som er HPs kanskje viktigste konkurrent, tilbake fra børs.

Derfor er det kanskje ikke rart at HP prøver å finne andre lekekamerater enn bare Steve Ballmer & co? For Microsoft er det ingen tvil om at de ser på Google Apps som en truende konkurrent til deres lukrative Office-familie. Blant annet har det norske mediekonsernet Amedia erstattet Microsoft med Google Apps.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.