Test: nettverk

Skal lage «prioritert fil» for iOS

Apple og Cisco med samarbeid.

Skal lage «prioritert fil» for iOS
Tim Cook ønsker å knytte stadig tettere bånd med bedriftsmiljøer, og inngår nå nytt samarbeid med Cisco. Bilde: Justin Sullivan/Getty Images/All Over Press

Apple forsøker å knytte stadig tettere bånd med bedriftsmiljøer. Deres partnerskap med IBM er etter hvert mye omtalt, og begge selskapene gjør sitt beste for å skryte av hverandres kvaliteter.

Nå inngår Apple en ny avtale med nok en bedriftssentrisk leverandør, nemlig Cisco.

Meningen er å optimalisere Cisco-baserte nettverk for iOS-enheter og applikasjoner og integrere iPhone med Ciscos bedriftsmiljøer.

Les også: Vil konvertere flere bedrifter til Mac

I pressemeldingen skriver Apple-sjefen Tim Cook at nesten alle selskaper på Fortune 500- og Global 500-listene har plassert iOS sentralt i sine mobile strategier, og at iPhone og iPad er essensielle verktøy for moderne medarbeidere.

Begge selskapene skal ha jobbet med samarbeidet over de siste ti månedene, og målet er å la Apples mobile enheter kommunisere mer effektivt på bedriftsnettverk der Cisco-utstyr brukes bredt.

Raskere nett

Det skal opprettes såkalte prioriterte filer for iOS-enheter i Cisco-miljøer, slik at trådløse tilkoblinger til nettet prioriteres, og slik at de ikke går utover trafikken i kritiske bedriftsapplikasjoner.

Det skal også jobbes med å integrere visse iOS-funksjoner med Cisco-maskinvare, der for eksempel mange brukere har sine adresselister på iPhone i stedet for den faste kontortelefonen som leveres av Cisco, og samarbeidet kan la fasttelefon-brukere få tilgang til den type informasjon.

Les også: Nå bærer samarbeidet frukter

Ciscos programvare, som Cisco Spark, Telepresence og WebEx skal også optimaliseres for iOS.

Partnerskap med andre er en ting, det ventes også at Apple vil satse på bedrifter i stor grad når de lanserer sin mye omtalte iPad Pro, muligens i løpet av høsten. Denne er ikke offisielt bekreftet, men nettbrettet antas å være større og kraftigere enn vanlig iPad og ha spesifikke bedriftsvennlige funksjoner.