Skal lansere TV med harddisk

Vil du ha en TV som kan lagre fotballkampen på en intern harddisk? Et nytt selskap med tunge aktører fra både TV- og datalagringsbransjen skal satse på akkurat dét.

Selskapet CacheVision er et samarbeid mellom TV-produsent Thomson og datalagringsselskapet Seagate. Seagate Technology Inc skal jobbe for å effektivisere løsninger som gjør det mulig å lagre TV-programer på en intern harddisk i TV'n.

Lignende løsninger for digital lagring av TV-programmer eksisterer allerede, men da som eksterne enheter, nærmest som en digital videospiller.

Les:
Harddisk-video - mange opptak på én gang

Selskapet skal bygge systemer med komprimeringsteknologi, analog-til-digital konvertering og lagring basert på Seagates harddisker.

Selskapet var ikke i stand til å gi mer konkret informasjon om apparatene da digi.no ringte, men pressemeldingen forespeiler intelligente fjernsynsapparater som automatisk lagrer og styrer tilbakespilling av opptak og lager egne profiler på hver brukers programpreferanser.

I tillegg ser de for seg at digitale lagringsløsninger vil bli nødvendig i set top-bokser og DVD-spillere en gang i fremtiden.
Til toppen