Skal levere musikk til mobilen

Japanske DoCoMo tar mobiltelefoni enda et skritt videre: Allerede i år skal japanerne kunne laste ned musikk fra Internett til mobiletelefonene.

Japans ledende mobiloperatør NTT DoCoMo kunngjorde fredag at de vil starte en musikknedlastingstjeneste for sitt Personal Handyhone-system (PHS).

Dette er en parallell mobiltjeneste til selskapets populære i-mode, som har oppnådd enorm popularitet ved å tilby multimedia på mobiltelefonen.

Den nye musikktjenesten er satt opp i samarbeid med Matsushita, Sony og Itochu, og prosjektet heter Trinotes skriver Financial Times.

Multimediaapplikasjoner som bilder, videosnutter og musikk er spådd å bli den store omsetningsdriveren for neste generasjons mobiltelefoni i Europa, mye på grunn av suksessen slike tjenester har hatt i Japan.

PHS-nettverket har en båndbredde på 64 kilobit per sekund, noe som gjør det enklere å tilby båndbredde-krevende innhold som musikk. Det norske selskapet WapBeats skal også tilby musikk på mobile terminaler, men må nok vente på større kapasitet i mobilnettet for å lansere tjenesten.

Musikken i PHS-systemet kan streames gratis i opp til 40 sekunder, eller man kan velge å laste ned en hel låt for rundt 35 kroner.

Selskapene har ifølge FT som mål å skaffe 20.000 abonnenter iløpet av de neste tre månedene, mens de regner med det vil ta tre år å nå to millioner.

Til toppen