Skal Microsoft skaffe seg bedre epost?

Avslørte oppkjøpsplaner.

Skal Microsoft skaffe seg bedre epost?
Acompli er allerede en elegant og praktisk app, og nå ser det ut til at Microsoft vil kjøpe den. Bilde: Thomas Marynowski

Det er veldig mye som tyder på at Microsoft er i ferd med å kjøpe appen Acompli, som er en bedriftsorientert e-postløsning.

Dette kom frem på en noe uvanlig måte, da Microsoft la ut et uferdig blogginnlegg på sin offisielle side. Innlegget hadde ikke noe relevant innhold bortsett fra noe fyllmateriale, men selve lenken til innlegget het tydelig «Microsoft kjøper Acompli». Siden bloggposten tydeligvis var planlagt, er det rimelig å anta at oppkjøpet er snart et faktum (via TechCrunch).

Acompli er per i dag tilgjengelig som en frittstående app på iOS og Android, og har altså profesjonelle brukere som målgruppe. Den har en såkalt fokusert innboks, som skal prioritere de viktigste epostene, via algoritmer som bruker en viss tid på å lære seg hvordan brukeren benytter eposten sin.

Gmail har noe lignende funksjonalitet med sin prioriterte innboks, men Acompli beregner prioriteringene litt annerledes. Det viktigste er hvem man svarer til oftest - disse personene havner dermed først i køen.

Brukeren vil bare få varslinger på hjemmeskjermen om disse fokuserte epostene.

Man får naturligvis full tilgang til alle øvrige eposter, og hele fokus-funksjonaliteten kan skrus av om ønskelig. Appen støtter både Exchange, Gmail, Outlook.com og Yahoo, samt har integrasjon med nettsky-tjenester som iCloud, OneDrive og Dropbox.

Det kan altså bli interessant om Microsoft kjøper Acompli og finner en måte å integrere den smarte funksjonaliteten på.

    Les også: