Skal presse Apple over på PC

En underskriftskampanje på Internett skal presse Apple til å slippe sitt neste operativsystem for PC også. Målet er én milliard signaturer innen mai neste år.

En underskriftskampanje på Internett skal presse Apple til å slippe sitt neste operativsystem for PC også. Målet er én milliard signaturer innen mai neste år.

Kampanjen 'OS X on Intel' startet for få dager siden. Iløpet av tre dager har mer enn syv tusen mennesker skrevet under på oppropet, som har som mål å overbevise Apple om at det er en god forretningsidé å lage den nyeste versjonen av operativsystemet sitt, OS X, for Intel-baserte maskiner også.

Kjernen i OS X, kalt Darwin, bygger på Unix-variantene FreeBSD og Mach 3.0, og er prosessoruavhengig ifølge Apple. Men OS X on Intel vil ha hele pakken, med Apples enkle brukergrensesnitt inkludert.

Den nye kampanjen blåser liv i en offensiv som har pågått i flere år, blant annet gjennom nettstedet Rhapsody on Intel. Rhapsody var prosjektnavnet til OS X, som nylig ble sluppet i sin første offentlige betaversjon for sluttbrukere.
Mer om OS X:
Mac OS X på offentlig prøve 13. september
Apple slipper nytt operativsystem i beta
Kampanjen har satt seg som mål å samle én milliard signaturer innen mai neste år, det skriver iallefall Sean Moore, som står bak sidene.

"De har det, og vi vil ha det. Mac OS X på Intel-plattformen. Det er et vakkert operativsystem, med all kraften som ligger i et BSD-miljø. Vi vet at det kan kjøre på Intel, vi vet at vår maskinvare vil takle det. Apple ønsker bare å selge G4-maskiner, ganske enkelt." skriver han.

Darwin 1.0 er blitt kompilert og kjørt på Intel-baserte maskiner, men Apple har siden utviklet programvaren på sin egen plattform. OS X er basert på Unix, bare med et enkelt grafisk brukergrensesnitt, og underskriftskampanjen mener Apple bør innse at det er et stort marked for dette også på Intel-plattformen.

Apple har tidligere vist seg å ikke være helt fremmede for tanken, og Sean Moore og kompani samler idag inn underskrifter med et tempo på rundt 80 i timen for å skyve selskapet de siste meterne.

Mer om Apple på Intel:
Offisielt at Apples nye Darwin støtter Intel-prosessorer
Apple revurderer Mac OS som alternativ på Intel-PC-er

Til toppen