Skal sikre Norsk Tipping mot angrep

Inngår ny kontrakt om overvåkning.

Skal sikre Norsk Tipping mot angrep
Norsk Tipping er stadig utsatt for angrep, ifølge Mnemonic som sier seg fornøyd med å få fornyet tillit som sikkerhetspartner. Bilde:

Norsk Tipping har igjen valgt Mnemonic som leverandør av IT-sikkerhet, slik de gjorde også for fire år siden.

Det statseide tippeselskapet er en utsatt aktør, noe vi blant annet så i sommer da de ble rammet av tjenestenektangrep. Ifølge Mnemonic må de hver dag håndtere både lokale og globale datarelaterte trusler.

Den nye kontrakten har en varighet på tre år, pluss en opsjon på ett år. Ifølge anbudsutlysningen i april har inntil fem forskjellige leverandører blitt vurdert.

Ifølge anbudserklæringen har kontrakten en estimert verdi på mellom 4 og 12 millioner kroner for hele perioden.

Leveransen involverer blant annet døgnkontinuerlig overvåkning og varsling av sikkerhetshendelser i en svært omfattende infrastruktur spredt over fire datahaller, som i løpet av neste år skal bli til to.

Systemene omfatter løsninger fra en lang rekke leverandører som Cisco, Oracle, Jcaps, VMware, Citrix, Trapeze, Ironport, Brocade, Hitachi, Netapp, HP og IBM. Operativsystemene omfatter AIX, Linux og Windows.

- Mnemonic nådde igjen til topps ved å være best til å utnytte resultater og varslinger fra ulike sikkerhetsverktøy, og sette disse sammen til en samlet risikobasert varsling. Dette gir oss trygghet, sier Norsk Tippings IT-sjef Odd Andreas Tangen i en pressemelding.

    Les også: