Skal snuse opp WAP-sidene

En ny norske tjeneste skal gjøre WAP-surfing lettere slik at folk kanskje begynner å bruke telefonene sine.

En ny norske tjeneste skal gjøre WAP-surfing lettere slik at folk kanskje begynner å bruke telefonene sine.

Det norske utviklerselskapet Siteloft har utviklet en tjeneste som skal få folk til faktisk å bruke de WAP-telefonene man betaler så dyrt for.

- Det har kommet en rekke nettsider som har portaltankegang, at de skal fungere som en samleside for brukerne. Terskelen for disse sidene er veldig høy, for først må man registrere seg, så logge seg inn og administrere sine bokmerker, for så å gå inn via WAP-telefonen for å bruke dem, sier Kjell Johansen til digitoday.no.

Han er markedssjef i Siteloft, og lanserer i disse dager web- og WAP-tjenesten DogNose. Ved hjelp av en søkemotor sammen med manuelt indekserte WAP-sider - med lokal tilknytning - skal det bli enklere å finne frem på norske tjenester, lover Johansen.

- Foreløpig kan man søke på varemerker, slik at hvis man søker på 'FAST' så kommer man til WAP-søkemotoren fra norske FAST Search and Transfer. Og dette skal etter hvert fungere med andre tjenester som blir tilgjengelige via WAP-telefonen.

Ved å taste inn 'a', får man en liste over de fleste norske tjenestene som finnes.

Tjenesten er laget med stylesheets slik at den tilpasser seg forskjellige telefoner. Med Ericssons nye flaggskip R380, som støtter tabeller, utvides funksjonaliteten så man kan ringe direkte ved å klikke på et nummer man får opp i WAP-leseren.

- Vi synes det er en god ide, og vil bruke DogNose som utstillingsvindu for å vise at det kan gjøres veldig enkelt for brukerne. Med DogNose slipper man iallefall å komme til polske filmsider når man skal bestille kinobilletter.

Til toppen