RESULTATERFINANS

Skal starte menneske-styrt søkemotor

Google gir for dårlige treff, mener et nytt selskap og har fått med seg investorene bak Google.

1. juni 2007 - 09:20

Skal du utfordre Google, kan du stille deg i en lang kø: Det mangler ikke på aktører som drømmer om bli den neste seddelpressen i internett-bransjen.

Mahola er en av dem og ideen bak selskapet høres umiddelbart ikke enkel ut, men selskapet har skaffet seg en av IT-bransjens tyngste investorer.

Mahola mener at den eneste måten å finne veldig gode treff på er at treffene er sortert av mennesker, ikke maskiner. For Mahola-sjef Jason Calacanis mener at Google har tapt kampen mot alle juksesidene og manipuleringsforsøkene.

Mahola bygger derfor sider med treff de mener er de beste for stadig flere søkeord. Så lang har selskapet laget sider for 4000 ord og håper å komme opp i 25.000.

Det hadde vært lett å avfeie selskapet, hadde de ikke vært for at pengene kommer fra Sequoia Capital, et av to tyngste venture-selskapene i Silicon Valley. Sequoia var med på å starte opp en lang rekke av de største selskapene i bransjen i dag, inkludert n nettopp Google og selskaper som Apple, Nvidia, Youtube, Oracle, Cisco, spillselskapet Electronic Arts og Yahoo.

Selskapet har dog en utfordring: Nettadressen Mahola.com er opptatt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.