Skal ta betalt for Hotmail

Hotmail i Storbritannia skal ta betalt - for ekstratjenester, vel å merke. Alle må tjene penger, og Hotmail skal gjøre det gjennom ekstratjenestene.

Microsofts mildt sagt populære e-posttjeneste Hotmail utvider sine betalingsplaner.

Nå skal tjenestens britiske del tilby ekstratjenester mot betaling. Mailbrukere i USA har allerede denne muligheten, noe Microsofts Torstein Harildstad sier har fungert bra.

Britene kan nå betale rundt 250 kroner i året for å få lagre opp til 500 meldinger, skriver Short News. Dagens maksimalgrense på 2 MB er svært begrenset lagringsplass, tatt i betraktning mengden multimedialt innhold som fyker rundt mellom folks e-postkonti.

I USA kan en velge å betale i overkant av 110 kroner i året for 10 MB lagringsplass, ifølge PC World.

- Det er ikke planer om å lansere dette i Norge på kort sikt. Uansett - Hotmail er gratis, det er tilleggstjenester vi vil kunne ta betalt for, sier Harildstad til digi.no. En av ekstratjenestene som skal komme er Hotmail på SMS.

Prosjektet er allerede igang, men de er ikke klart å komme til enighet med teleselskapene. Hotmail har blitt et nærmest generisk ord for internettbasert e-post, ved hjelp av snedig markedsføring og et genialt konsept.

Det finnes et vell av andre e-posttjenester som tilbyr det samme, med forskjellige variasjoner i forhold til sikkerhet, lagringsplass og forpliktelser - men akkurat som at merkenavnet Tannoy er blitt en generisk term for høyttaler i Storbritannia, ser Hotmail ut til å kunne bli det for web-basert e-post.

Hotmail er en viktig del av Microsofts .Net-strategi.

Til toppen