TELEKOM

Skal ta Nokia med to store skjermer

Motorola må lykkes med den nye Razr2-mobilen som har to store skjermer.

16. mai 2007 - 08:54

Motorola, verdens nest største mobilselskap sliter mot Nokia. Selskapet traff innertiern med den syltynn Razr designmobilen, men har ikke klart å overraske kundene siden den gang.

Og nå haster det. I går lanserte Motorola Razr2 og den bør selge bra, for både aksjen og toppsjef Ed Zander er under stadig sterke press. Motorola-aksjen er nede på sitt laveste nivå på to år. Kursen nådde en topp i oktober i fjor, men har siden falt hele 30 prosent.

En rekke amerikanske analytikere stiller spørsmålstegn ved om den tidligere Sun-sjefen ikke bør trekke seg. Disse spørsmålene har blitt mer høylydt etter at Zander nylig la frem den første kvartalet med driftsunderskuddet siden 2002.

Razr2 er slanket ytteligere to millimeter, men det mest spennende er bruken av skjermer som viser at Apple ikke er alene om å satse på store skjermer. Razr2 har fått en større hovedskjerm og i tillegg en to tommers skjerm på utsiden av mobilen.

I tillegg planlegger Motorola en ny versjon av sin Rokr musikk-mobil som lar kunder kjøpe musikk direkte fra Apple iTunes. Den nye versjonen gir trolig 3G og kommer i salg i mai.

Motorola kommer også med video-mobil som kan ta opp video i 30 bilder i sekundet. Denne kommer i salg i juli.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.