BEDRIFTSTEKNOLOGI

Skal teste omstridt kopisikring på CD-plater

BMG skal teste CD-teknologi som hindrer forbrukerne i å lage mp3-filer av musikken, og stopper spredning på nettet. Forrige gang BMG prøvde seg på kopisikring av CD-er, gikk det heller dårlig.

31. juli 2001 - 11:40
Tyske BMG skal teste CD-teknologi som gjør det umulig å "rippe" CD-er på datamaskinen og spre dem på nettet. Teknologien skal derimot gjøre det mulig å ta digitale kopier til eget bruk, skriver Wall Street Journal.

Teknologien skal leveres av SunnComm, som var i vinden tidligere i vår etter å ha sniklansert en kopisikker CD med smør-køntristjernen Charlie Pride.

Kopier av platen dukket opp på nettet umiddelbart, men selskapet uttalte til amerikanske medier at det var snakk om analogt kopierte låter, ikke digitale kloner.
Sikringen skal fungere slik at om låtene skulle bli spredt rundt på nettet, må en fortsatt betale for å høre på dem, ifølge artikkelen.


SunnComms egne sider er bemerkelsesverdig lite informative om teknologien, med unntak av opplysningen om at den skal gjøre musikken "Napster-sikker".

I testperioden er det bare promo-plater til journalister, butikker og radiostasjoner som skal bruke teknologien.

Ifølge Tech TV skal teknologien, kalt MediaCloQ gjøre CD-en inkompatibel med CD-RW og DVD-ROM-spillere, mens vanlige CD-spillere ikke skal ha noen problemer.

Forrige gang BMG prøvde seg på kopisikring på CD-plater, førte det til ramaskrik fra musikkelskerne. Da var det teknologien Cactus Data Shield fra israelske Midbar Tech som ødela stemningen, ifølge Stereophile. CD-ene kom i tyske butikker i slutten av januar 2000, men det viste seg snart at en rekke kunder hadde problemer med å få spilt dem av i bilspillere og på en rekke stereoanlegg.

Cactus DataShield er uansett lett å "lure" for den som har en datamaskin og noen minutter til overs.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.